Polèmica a Santa Coloma de Farners per la dissolució de la Comissió de Barraques

El consistori ha decidit canviar la ubicació dels concerts i les fires

Quan encara falten nou mesos per la celebració de la Festa Major de Santa Coloma de Farners (Selva), una polèmica ha esquitxat la propera edició. En un comunicat emès per la Comissió de Barraques, formada per vuit entitats del municipi i que s'encarreguen dels actes que tenen lloc al Parc de Sant Salvador, la Rua Nocturna i el Ball de Carnestoltes, entre d'altres, ha anunciat com l'Ajuntament l'ha dissolt de forma unilateral.

L'anunci els va arribar en una reunió mantinguda el passat 24 de gener amb el regidor de Festes i Comerç, Emilià González, per a parlar sobre la Rua Nocturna i el Ball de Carnestoltes. En la trobada, on també hi era present l'alcaldessa Susagna Riera, el regidor d'Obres Públiques, Serveis Municipals i Industria, Jonathan Sirés i la regidora de Joventut i Entitats, Gemma Cantal; se'ls va informar que "no es confiarà més en la Comissió de Barraques per a la organització dels concerts i que quedava dissolta" de totes les competències que tenien.

No només això, des del consistori també han decidit canviar d'ubicació els concerts i les fires, situant-les darrera un gran supermercat al tram final del carrer Moragues.

ERC defensa la Comissió

Des del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), socis de govern amb JxCat, han volgut sortir al pas en la defensa de la Comissió i han assegurat que la decisió s'ha pres sense el seu coneixement. "Ens hem assabentat la següent setmana, un cop s'ha pres la decisió i comunicat a les entitats", expliquen.

Reclamen que el canvi d'ubicació "s'ha de fonamentar amb raons de pes" i ha d'estar avalat per "informes tècnics i econòmics que fins ara no hem vist".

En aquest sentit apunten que les discrepàncies entre la Comissió i l'Equip de Govern no es poden resoldre "aplicant la llei del més fort" i posen de relleu la importància de la tasca de les entitats tot afirmant que "és fonamental per aconseguir una Festa Major de qualitat i veritablement sentida pels colomencs".