Vaga parcial indefinida a Elecnor de Vilablareix

Protesten així contra la decisió de l'empresa de modificar condicions laborals

El conflicte laboral a Elecnor de Vilablareix afecta prop del 40% de la plantilla (formada per 85 treballadors). En concret, tots aquells empleats de la secció d'instal·lacions. Els afectats critiquen que la direcció ha decidit aplicar-los l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors i modificar-los de manera substancial les condicions laborals.

El president del comitè, Josep Figueras, diu que a partir de l'1 de març se'ls vol obligar a treballar set hores seguides de dilluns a dissabte, i deixar-los de pagar mitja dieta. Ara el seu horari és de vuit del matí a cinc de la tarda, amb una hora de descans per dinar.

"Nosaltres fem el manteniment i la instal·lació de línies d'ADSL per a grans clients i particulars, i fer-nos fer horari seguit és un risc", critica Figueras. "Entre d'altres, perquè treballem en alçada i patim estrès a la carretera", subratlla el president del comitè.

A més, la plantilla d'instal·ladors també critica que Elecnor -a qui Telefónica subcontracta- també els vol obligar a deixar les furgonetes a la seu de l'empresa. I que a aquells que fan horari especial per cobrir urgències (en concret, vuit treballadors) també se'ls volen retallar drets.

"Totes aquestes imposicions ens perjudiquen econòmicament, perquè perdrem entre 300 i 400 euros mensuals", critica Figueras. Per això, els 37 instal·ladors reclamen a Elecnor que faci marxa enrere i apliqui allò que fixa el conveni del sector (en aquest cas, el del metall). "No estem disposats a què ens retallin allò que fa més de quinze anys que tenim", diu el president del comitè d'empresa.

Vaga parcial i mobilitzacions

D'entrada, els 37 instal·ladors d'Elecnor ja han començat una vaga parcial indefinida per pressionar l'empresa. A partir d'avui, s'aturaran cada dia durant mitja jornada (entre les vuit del matí i les dotze del migdia). Per fer-se escoltar, avui han anat en manifestació des de la seu de l'empresa fins al davant de l'edifici de Telefónica de Girona, han protestat amb pancartes i xiulets i han tallat el trànsit a la carretera de Barcelona.

Demà, empresa i treballadors tenen una reunió a Treball per intentar desencallar el conflicte. Els instal·ladors ja avisen, però, que si Elecnor no fa marxa enrere, continuaran amb les reivindicacions i portaran la seva protesta "fins al final".