Interior vol sancionar amb 4.500 € dos joves assistents a la manifestació antifeixista de Salt

La protesta es va fer a l'agost sense autorització i s'havia organitzat per contrarestar una convocatòria de PxC que es va prohibir

El pròxim dijous està previst que les dues persones denunciades facin una roda de premsa per explicar els detalls del cas i com esperen fer front a la sanció que Interior els imposa per considerar-los organitzadors d'una manifestació que es va fer sense demanar les pertinents autoritzacions.

La manifestació antifeixista va recórrer els carrers de Salt el passat 27 d'agost, el mateix dia que el partit de Josep Anglada havia organitzat una manifestació en contra la construcció d'una mesquita que es projecta a la zona de Torre Mirona. El Departament d'Interior i també el de Justícia va prohibir la manifestació de Plataforma per Catalunya dies abans -per considerar que podia provocar aldarulls- però els col·lectius antifeixistes i les assemblees d'indignats van mantenir la contramanifestació que havien preparat.

Uns 200 joves van participar en la protesta que es va desenvolupar de manera pacífica i que no va provocar la intervenció dels Mossos d'Esquadra que, malgrat haver organitzat un ampli dispositiu, van deixar actuar els joves. Ara però, mesos després, dos dels joves que van prendre partit en la protesta han rebut una multa per haver convocat una manifestació sense demanar autorització.

Per recolzar els dos joves sancionats, s'ha organitzat una manifestació el pròxim dissabte 21 a les sis de la tarda a la plaça Catalunya de Girona.