Jutgen un jubilat d'Olot per fer tocaments i abusar sexualment d'una menor disminuïda

El processat s'enfronta a una pena de sis anys de presó i a pagar una indemnització de 60.000 euros

Segons l'escrit d'acusació, els fets van tenir lloc ara fa aproximadament un any, el 14 de gener del 2010, a l'hora de sortida de l'escola. L'acusat va aparcar el cotxe al costat del col·legi Bisaroques d'Olot, on estudia la nena, i va esperar que la menor sortís de classe.

La nena, que aleshores tenia 11 anys, pateix una disminució psíquica del 33%. Segons recull el fiscal, l'acusat va oferir-se per acostar la menor al gimnàs i, amb aquesta excusa, la va fer pujar al cotxe.

En comptes d'això, però, l'ancià hauria conduït fins a un carrer sense sortida i, un cop allà, hauria fet "diversos tocaments" a la nena, li hauria "acariciat les natges" i s'hauria masturbat davant d'ella. Pels voltants de tres quarts de sis de la tarda, Alejandro I.C. va portar la menor al carrer on vivia la seva àvia i la va deixar a escassos metres de la casa.

Aquest matí, durant el judici, l'ancià ha negat els fets que se li imputen. L'home ha explicat que s'havia ofert a acostar la nena amb cotxe perquè els dos es coneixien de la piscina, i que la menor va entrar al seu vehicle per voluntat pròpia.

Després, l'ancià ha dit que havien anat fins al carrer sense sortida i, com que feia calor, la nena es va asseure al seient del darrere. L'acusat ha mantingut que en cap moment va abusar sexualment de la menor.

Sí que ha admès, però, que li va fer un petó als llavis per error. Segons ha explicat l'ancià, la seva intenció era fer-li a la galta, però quan es va atansar a la menor, la nena també es va apropar i els dos es van fer un petó al llavis.

Alejandro I.C., de 77 anys, també ha sostingut que no havia fet cap tocament a la nena. Simplement, perquè marxés del vehicle, l'home ha dit que li havia donat una plantofada al cul.

Nerviosa i amb els pantalons descordats

Això, però, no és el que sosté la mare de la nena -que aquell dia l'esperava a peu de carrer- ni l'acusació particular. Aquesta part assegura que la nena va baixar del cotxe nerviosa, amb els pantalons descordats i la cremallera abaixada.

Quan la va veure així, la mare -segons ha relatat ella mateixa al judici- va anar a parlar amb l'acusat. L'ancià, però, va engegar el cotxe i va marxar del lloc. La dona va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra i els agents van detenir Alejandro I.C. al seu domicili.

Durant el judici, un dels punts en els quals ha fet incís l'acusació ha estat el fet que, en el moment de la detenció, l'home portava els pantalons tacats de semen. Segons l'acusat, però, aquells pantalons no eren els que havia dut durant tota la tarda, sinó que eren uns altres que feia servir per estar per casa, i que s'havia posat només d'arribar al seu domicili.

Sis anys de presó

La menor ha declarat al judici a porta tancada. Després de la vista oral, el fiscal i l'acusació particular han demanat que s'imposi al jubilat una pena de sis anys de presó per un delicte d'agressió sexual amb l'agreujant de superioritat, i que se li prohibeixi acostar-se a menys de 500 metres de la nena durant deu anys.

En matèria de responsabilitat civil, el fiscal ha demanat una indemnització de 2.000 euros per a la menor. L'acusació particular, per la seva banda, ha elevat aquesta quantitat fins als 60.000 euros. El judici, que s'ha celebrat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.