ERC de Girona demana la pacificació del trànsit a plaça Catalunya per aquest 2020

Presentaran una moció en el proper ple

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Girona proposa que s’activin els mecanismes tècnics i administratius necessaris perquè la pacificació del trànsit a la plaça Catalunya sigui una realitat aquest any 2020.

Així mateix, plantegen que en aquest mandat s’aprovi el projecte de remodelació integral de la plaça per culminar aquest nexe d’unió entre eixos comercials i com a continuïtat de la Rambla de la Llibertat cap a l'Eixample i el carrer del Carme. Els republicans fan la petició a través d’una moció que presentaran al pròxim Ple municipal, en la que remarquen la necessitat d’emprendre un canvi cap a una ciutat més amable, on el ciutadà, cada vegada més, guanyi protagonisme per davant dels vehicles motoritzats.

“La Girona del futur ha de ser una ciutat més pacificada i sostenible”, assegura el portaveu d’ERC a Girona, Quim Ayats, que sosté que per aconseguir-ho “cal treballar per una mobilitat que posi la ciutadania al centre i un urbanisme que aposti pels espais verds i les zones de vianants”.

Els republicans assenyalen que actualment la plaça Catalunya presenta diversos inconvenients. Per una banda, que circulatòriament estigui plantejada de forma perimetral provoca problemes de trànsit i de seguretat vial. D’altra banda, la massificació de vehicles motoritzats genera contaminació acústica i atmosfèrica, i per tant, un risc per la salut.

“Estem convençuts que la plaça Catalunya ens dona una finestra d’oportunitat per anar complint l’objectiu d’aquesta Girona del futur, que connecti barris de forma més sostenible, més segura i més intel·ligent”, assegura Quim Ayats, que avança que aquests canvis s’han de fer de la mà dels veïns i veïnes i concensuadament amb tots els actors socials, polítics, econòmics i associatius de l’entorn.