Desmantellen una xarxa que piratejava telenovel·les conegudes a Girona

Els altres dos domicilis implicats es trobaven a Saragossa i Alacant

Les comandes es realitzaven a través de correu electrònics o telèfon i s'enviaven mitjançant agències de missatgeria als compradors.

Els detinguts havien aconseguit un benefici de més de 300.000 euros, però la venda del material intervingut pels investigadors els hagués reportat uns guanys superiors a l'1.2 milions d'euros. Produïen, gravaven i emmagatzemaven les obres piratejades en centres de producció habilitats a tres domicilis situats a Girona, Alacant i Saragossa. Els detinguts guardaven el seu estoc de DVD en armaris per a la seva posterior venda.

L'organització oferia en quatre pàgines webs més de cent telenovel·les diferents, amb totes les temporades incloses, la majoria procedents de Mèxic, Veneçuela i Argentina. Una vegada que el client realitzava la comanda per Internet, una empresa de missatgeria realitzava els enviaments a un preu reduït a diverses localitats del territori espanyol i a diversos països de l'estranger, ens aquests França, Itàlia, Bèlgica i Rússia.

Telenovel·les a domicili

El modus operandi consistia en publicitar les telenovel·les en aquestes pàgines web, i així arribaven d'una forma ràpida al públic. Les persones interessades a adquirir aquests serials contactaven amb els venedors mitjançant el telèfon o l'adreça de correu electrònic que figuraven en la pròpia Web. Els detinguts enviaven les comandes als seus compradors a través d'agències de missatgeries de baix cost. Els pagaments s'efectuaven amb un reemborsament o mitjançant transferència bancària a compte dels detinguts, que justificaven els ingressos obtinguts a través d'altres empreses pantalla, com un establiment d'hostaleria o un negoci de venda de regals per Internet.

El perfil dels clients que realitzaven les comandes era divers, però la majoria eren dones d'una edat compresa entre els 40 i 65 anys d'edat i ciutadans estrangers a fi d'aprendre i perfeccionar la llengua espanyola.

En total, tres persones han estat detingudes en l'operació policial i s'han intervingut 68.400 DVD, tres discos durs, quatre CPU i 28 unitats d'enregistrament.