Cada gironí gastarà entre 90 i 100 euros en les rebaixes d'hivern

Els botiguers comencen la campanya descomptes que oscil·len entre el 20% i el 50%

El petit comerç de Girona té molta "esperança i fe" en la campanya de rebaixes d'hivern. Segons el president de l'agrupació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, les rebaixes s'han convertit en el període escollit per les famílies per fer la despesa més important en roba i calçat.

El tret de sortida de les rebaixes a Girona ha començat amb una mitjana de descomptes que oscil·len entre el 30% i el 50%. Unes xifres "poc arriscades" segons els consumidors de Girona. Els ciutadans consideren que les botigues haurien d'iniciar la campanya d'hivern amb descomptes més grans que "millorarien les vendes" dels comerços.

Segons Noguer, cada gironí gastarà entre 90 i 100 euros durant aquestes rebaixes sobretot en l'àmbit tèxtil. El president de l'agrupació ha destacat la importància dels "xecs regal", un element molt utilitzat pels joves, que ha suposat un augment en les vendes dels botiguers de la ciutat.

Noguer també ha comentat que, des de fa uns anys, l'agrupació detecta alguns establiments que inicien els descomptes dies abans de l'inici de la campanya de rebaixes. Segons Noguer, es tracta de comerços que "estan molt ofegats" i amb "problemes econòmics" i per això recorren a grans rebaixes per poder sobreviure. Tot això, Noguer assegura que els 300 comerços dins l'agrupació Girona Centre Eix Comercial, compleixen les lleis i no realitzen aquesta mena d'activitats.

Aquest any, les rebaixes comencen en dissabte, el dia comercial per excel·lència, i demà diumenge estaran obertes la majoria de botigues de roba. En general, els botiguers gironins confien que serà una "bona campanya" i esperen superar la facturació obtinguda l'any passat.