Roses consciencia als joves de les drogues i els sexismes durant el Carnaval amb codis QR

Els participants hauran d'escanejar-los per descarregar-se continguts

Per Carnaval, no tot s'hi val i això fa vuit anys que l'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) ho té clar i ho explica als joves a partir d'una campanya de conscienciació i informació. En ella detalla els riscos que comporta el consum d'alcohol o de drogues, així com també quines conductes poden considerar-se sexistes i quines incíviques.

Aquest any, el govern local ha optat per donar-li una volta i per això ha dissenyat un joc en què els joves hauran de buscar codis QR que hi haurà en diferents formats i espais del municipi. Quan algú en trobi un i l'escanegi, aquest codi portarà a un missatge de la campanya de conscienciació.

A més, cada vegada que algú escanegi un codi, sumarà punts dins del rànquing de tots els participants. El guanyador s'emportarà una recompensa al final de la campanya. Per participar-hi, els joves hauran d'inscriure's en un web. El primer missatge que rebran de confirmació ja serà part de la campanya, ja que posarà: "t’acabes de registrar a una web donant les teves dades sense tenir ni idea de qui som ni què farem".

En paral·lel a aquesta activitat, el consistori també organitza xerrades i tallers per als alumnes de 3r d'ESO de tots els instituts de Roses. A més, es repartirà una guia als professors per explicar com funciona la campanya i animar als estudiants que hi participin.

La campanya 'Per Carnaval, no tot s'hi val' va iniciar-se el 2012 a l'Ajuntament de Roses i s'ha repetit cada any per les festes de Carnaval. De tota manera, el govern local preveu que aquest 2020 sigui l'última edició, ja que de cara al 2021 es farà una campanya que s'allargarà tot l'any basada en la prevenció i conscienciació.

Punts liles, per primer cop al Carnaval de Roses

Després de la bona experiència viscuda durant la Festa Major de Roses amb la instal·lació d’un punt lila destinat a informar, sensibilitzar i prevenir actituds masclistes i comportaments sexistes, els departaments de Festes i d’Acció Social de l’Ajuntament, tornen a col·laborar conjuntament per oferir la campanya d’abast comarcal 'Jo soc punt lila' durant el Carnaval.