Els Reis Mags d'Orient reparteixen dues tones de caramels a Girona

Tot i la fred, més de 350 persones han participat a la tradicional cavalcada de Reis de la ciutat que ha comptat amb deu carrosses

Milers de nens han sortit avui als carrers de la ciutat de Girona per contemplar en persona els tres Reis d'Orient. Amb els ulls plens d'il·lusió, els més petits han rebut a Ses Majestats tot cantant la tradicional cançó dels Tres Reis. Els reis màgics han estat acompanyats per més de 350 participants -entre castellers, diables, gegants, patges i altres- que han recorregut els principals carrers de la ciutat durant la tradicional cavalcada. Aquest any, l'Ajuntament ha destinat 61.000 euros a les diferents entitats encarregades d'organitzar la desfilada.

Els Reis Mags ja estaven a la ciutat des de les cinc de la tarda, dins el campament situat als Jardins fora Muralla. Allà, els nens han pogut entregar les seves cartes i carregar piles amb la xocolata desfeta que les majestats d'Orient havien preparat. Des d'aquest punt, diversos patges carregats de regals s'han llançat en tirolina fins al passeig General Mendoza enmig d'una multitud d'ulls i crits de sorpresa dels gironins que observaven. Enguany, la cavalcada reial ha mantingut pràcticament el mateix itinerari que l'any passat tot i que s'ha recuperat el carrer Pompeu Fabra que, des de fa sis anys, la cavalcada no hi passava per les obres de l'antic hospital Santa Caterina.

A les sis de la tarda, els reis han baixat fins al carrer General Mendoza travessant el pont de l'Alferes Huarte enmig de focs d'artifici. Un cop allà, Melcior, Gaspar i Baltasar han pujat a les seves carrosses envoltats de l'expectació de milers de nens que s'han acostat acompanyats de les seves famílies per veure l'arrencada de la cavalcada. La desfilada ha passat pels carrers Ultònia, un tram del carrer Migdia (via tancada per obres), la Salle, Joan Maragall, Pompeu Fabra, avinguda Jaume I, Álvarez de Castro, carretera Barcelona, plaça Marquès de Camps, Sant Francesc, lateral nord de la plaça Catalunya, rambla Jacint Verdaguer, pujada del Pont de Pedra fins arribar a la plaça del Vi aproximadament a dos quarts de nou del vespre.

Durant tot el recorregut, els reis han anat acompanyats dels cavalls, les pastisseres, el Tarlà, l'Àguila de Girona, timbalers, els patges i deu carrosses que transportaven els regals que aquesta nit Ses Majestats repartiran entre els nens i nenes gironins que hagin anat a dormir aviat. A més, la crisi no ha afectat als Reis Mags d'Orient que han repartit dues tones de caramels, aptes per a celíacs, una tona més que l'any passat.

La desfilada s'ha portat a terme sense incidències tot i que una persona ha hagut de ser atesa pels Serveis d'Emergències Mèdiques quan ha patit un atac d'epilèpsia davant la muralla de Girona, davant del carrer de les Beates, abans del inici de la cavalcada.