Desmantellen un grup criminal que tenia tres plantacions de marihuana a Lloret de Mar i Riudarenes

Detenen quatre persones per tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric

Els Mossos d'Esquadra van desmantellar el 29 de gener un grup criminal que tenia tres plantacions interiors de marihuana a Lloret de Mar i Riudarenes. Van detenir quatre homes per tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric, ja que la llum estava punxada. Totes les plantacions estaven amb l’estructura a ple rendiment en el moment de les entrades. El preu de la droga al mercat il·lícit hauria superat els 11.000 euros. Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.
La investigació va començar per la informació que els veïns d’una urbanització de Lloret de Mar van proporcionar als Mossos. Sospitaven que hi havia dos cultius de marihuana. Les primeres indagacions que van dur a terme els investigadors, amb la col·laboració de tècnics d’Endesa, ja els van permetre constatar que hi havia molts elements que confirmaven la sospita: la llum estava punxada amb una doble escomesa, el consum elèctric estava molt per sobre del que és habitual, a les nits se sentia la remor dels aparells d’aire condicionat i a l’entorn de les finques s’hi podia sentir una forta olor a marihuana.

Els agents van detectar que al darrere de les plantacions hi havia quatre homes, dos dels quals germans, que duien a terme diferents rols: un s’encarregava de la gestió diària, del manteniment i de la preparació per a la distribució de les plantacions de les dues cases de Lloret de Mar; altres dos membres del grup també hi anaven, tot i que amb menys freqüència, per ajudar en les tasques de manteniment, i un d’aquests també gestionava una tercera plantació a la localitat de Riudarenes. Pel que fa al quart integrant de la banda, era l’encarregat de la logística i de la infraestructura, s'ocupava dels vehicles que feien servir i havia proporcionat una de les finques on hi tenien una plantació.

Cap dels arrestats tenia una activitat laboral regular remunerada, tot i que un d’ells sí que tenia diversos vehicles i propietats difícilment justificables.

El dispositiu es va portar a terme el 29 de gener, amb la detenció dels quatre homes. En les entrades i escorcolls que es van realitzar en les tres plantacions s’hi van localitzar 1.667 plantes de marihuana, esqueixos, material i estris diversos per al manteniment de les plantacions, dispositius electrònics, documentació i 6.200 euros en efectiu.

Després de passar a disposició judicial el 31 de gener, van quedar en llibertat amb càrrecs. Tenen entre 43 i 56 anys i són de nacionalitat espanyola.