Suspesa la línia d'autobús que uneix Platja d'Aro, Santa Cristina i Sant Feliu de Guíxols

El servei tenia un cost anual de més de 560.000 euros i era deficitari

El servei de transport interurbà que uneix els tres pobles del Baix Empordà va fer el seu primer viatge l'agost del 2001. La nova línia es va engegar gràcies a una acció mancomunada per part dels tres ajuntaments que van signar un conveni amb la companyia Sarfa, que era qui l'operava.

L'any 2008 es va signar un nou conveni, que va suposar l'entrada de la Generalitat. El servei d'autobús interurbà entre Platja d'Aro, Santa Cristina i Sant Feliu de Guíxols té un cost anual de 567.935 euros.

D'aquests, un 78% sortien de fons públics que pagaven els tres ajuntaments i la Generalitat (en concret, 442.159 euros). El 20% restant es cobria amb la venda de bitllets i abonaments als 184.000 passatgers que l'utilitzen anualment.

El servei d'autobusos regular, que farà el darrer viatge aquest dissabte, té dinou punts de parada ordinària. Els mesos d'estiu, però, el número de parades s'incrementa fins a 22, per donar servei als diferents usuaris dels càmpings. No tots els trajectes, però, arriben fins a Santa Cristina d'Aro (per això, ja hi havia establertes diverses extensions al llarg del dia).

Els dies feiners, la línia ofereix vint recorreguts diaris. Els dissabtes se'n fan nou i els diumenges i dies festius no hi ha servei.

Motius econòmics

La crisi econòmica i la situació d'ajustaments pressupostaris ha portat a suspendre aquesta línia. A partir de l'1 de gener, ja no hi haurà més serveis. Segons concreta l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, la decisió obeeix a motius econòmics.

"El motiu és la situació d'estalvi en què ens trobem tots els consistoris, lligat al fet que la línia és deficitària", indica l'alcalde de Platja d'Aro. Amb la supressió de la línia, aquest municipi s'estalviarà 99.016 anuals.

A partir d'ara, els passatgers que hagin d'anar a algun dels tres pobles hauran d'agafar, com a alternativa, la línia d'autobús Girona-Costa Brava que circula per l'anella de les Gavarres.