JxCat de Figueres renuncia a parlar sobre els pressupostos amb el govern

El grup municipal se sent menystingut

El grup municipal de Junts per Figueres (Alt Empordà) ha decidit no assistir a la reunió del pressupost municipal del 2020 convocada per l'alcaldessa, Agnès Lladó, demà a les 11 del matí després de comprovar que poc després està prevista la presentació pública dels comptes municipals per part del govern quadripartit davant els mitjans. “Quina voluntat tenen d’escoltar o negociar propostes i acords si quan surtin de la reunió ja presenten públicament el pressupost?”, assegura el portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef.

La presència de JxCat a la reunió és un tràmit que correspon a l'entrega de la proposta que el govern municipal pretén aprovar les properes setmanes i que ha de servir perquè JxCat l'estudiï i presenti les esmenes o canvis que considerin oportuns. Malgrat tot, Masquef diu sentir-se menystingut i que és víctima d'una "falta de respecte institucional”. No només això, el regidor a l'oposició també se sent exclòs de la resta de decisions preses els darrers vuit mesos i diu que "no tenen cap voluntat política de negociar ni pactar res".

Pràctica habitual

La presentació dels pressupostos davant els mitjans abans de la seva aprovació al plenari és una pràctica habitual a l'Ajuntament de Figueres que es remunta a quan Joan Armangué (PSC) era alcalde entre el 1997 i el 2007 i que en va prendre el relleu Santi Vila posteriorment.

La funció de la presentació de demà és informar a grans trets de quina serà la línia a seguir amb els nous comptes per, posteriorment, fer un altre roda de premsa el dia que s'aprovi inicialment al ple programat les properes setmanes.

Davant el fet que JxCat ha anunciat que no assistirà a la reunió, el govern els enviarà la proposta per correu.