L'Hospital Santa Caterina estrena un nou espai per a l’hospital de dia pediàtric

Es millora així l’atenció, el confort i el benestar dels nens que s’han de preparar per a una cirurgia

L’Hospital Santa Caterina ha posat en funcionament un nou espai per a l’hospital de dia pediàtric, amb l’objectiu de millorar l’atenció, el confort i el benestar dels nens que s’han de preparar per a una cirurgia, així com el temps de recuperació.

El servei, ubicat a la planta de pediatria, està dotat de tres butaques i d’una àrea de joc, amb la previsió d’ampliar la seva capacitat amb tres butaques més al llarg de l’any. “Es tracta d’un espai pensat per als nens, perquè estiguin tranquils i distrets en companyia dels pares o familiars, tant abans com després de l’operació”, apunta la directora infermera del Santa Caterina, Núria Batlle. El projecte ha permès separar l’atenció dels pacients adults de la dels pediàtrics que ja es feia a l’hospital de dia del centre de forma diferenciada però compartint un mateix espai a la planta baixa del Santa Caterina.

El nou hospital de dia s’ha posat en marxa gràcies a la reconversió de l’àrea que havia estat destinada a la Unitat d’hospitalització psiquiàtrica infantil, un servei ubicat actualment a l’edifici SALT del Parc Hospitalari Martí i Julià. Els nens són atesos per l’equip infermer de pediatria de la mateixa planta.

L’hospital de dia del Santa Caterina atén uns 300 pacients pediàtrics l’any procedents de la Regió Sanitària de Girona, ja que el Servei de Cirurgia Pediàtrica és un dels serveis compartits dels hospitals Santa Caterina i Trueta, de manera que el centre del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt atén sobretot la cirurgia infantil major ambulatòria, mentre que el de referència de Girona s’hi duen a terme les intervencions de major complexitat que requereixen ingrés, així com els procediments que no requereixen ingrés però que són de més risc.

Segons les dades d’activitat registrades l’any 2019, l’hospital de dia del Santa Caterina va atendre 293 nens, dels quals, un 97% van ser atesos per una cirurgia sense ingrés com ara circumcisions, hèrnies umbilicals o orquidopèxies (intervenció quirúrgica per fer baixar els testicles dins de l'escrot). Del total de pacients, un 78% van ser nens i el 22%, nenes. L’edat mitjana dels pacients va ser de 8 en el cas dels nens i 7 en el cas de les nenes. 

Amb l’objectiu de fer l’estada del nen encara més amable, demà, l’Hospital Santa Caterina rebrà la donació d’un cotxe elèctric per part del concessionari Àngel Blanch, que el nen utilitzarà per fer el trajecte de l’hospital de dia a quiròfan, guiat a distància pels professionals assistencials o els pares.