Cimera mundial a Castelló d'Empúries per convertir en olímpic el paracaigudisme indoor

És el primer cop que es reuneixen per consensuar estratègies

Un centenar d'experts de paracaigudisme indoor s'han reunit a Castelló d'Empúries (Alt Empordà) en la primera cimera mundial d'aquest esport. Aquesta és la primera vegada que la indústria s'agrupa per consensuar estratègies i pràctiques comunes.
A més, durant la cimera s'ha acordat que es demanarà al Comitè Olímpic Internacional (COI) que declari aquest esport com a disciplina olímpica. L'objectiu d'aquest col·lectiu és que el 2032 el paracaigudisme indoor ja formi part del calendari de les competicions en els jocs olímpics. A més, també s'han fet taules rodones posant d'exemple l'escalada o el surf, dos esports que s'han convertit en olímpics després de reinventar-se i fer-se més atractiu pel públic.
 
Aconseguir l'atenció de la gent és una de les prioritats que s'han marcat el centenar d'experts que han participat en la primera cimera de Castelló d'Empúries. Ho volen aconseguir guanyant presència en els mitjans de comunicació i donant a conèixer aquesta vistosa pràctica esportiva.

Actualment hi ha 200 túnels del vent repartits arreu del món. A Catalunya, aquesta pràctica va arribar ara fa set anys amb l'obertura del túnel del vent a Empuriabrava (Alt Empordà). Des del desembre ja hi ha un segon centre a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) i preveu aconseguir 50.000 usuaris en el seu primer any de funcionament.

La cimera s'ha fet entre Castelló d'Empúries, Empuriabrava i la badia de Roses. De fet, aquesta zona és una de les més importants en el món del paracaigudisme, ja que l'aeròdrom d'Empuriabrava ha acollit diversos campionats mundials de paracaigudisme. A més, des del 2014 el túnel del vent també acull els Jocs Mundials de l'Indoor Skydiving, que és una competició de paracaigudisme indoor.