El campus del Festival de Peralada, seleccionat als premis Fedora

La categoria d'educació està dotada en 50.000 euros

El passat 3 de febrer, la plataforma europea en suport de la innovació en l’òpera i el ballet, Fedora, va donar a conèixer la llista dels Premis Fedora 2020. Una llista en què el projecte educatiu del Festival Castell de Peralada, el Campus Peralada, és un dels setze projectes seleccionats en la categoria Fedora Education Prize. Un cop revelats els projectes que opten a convertir-se en finalistes dels Fedora Prizes 2020, s’ha obert la fase de votacions a la mateixa plataforma. Durant quatre setmanes, el públic en general pot votar en línia pels seus projectes preferits d’òpera, ballet, educació o digitals.

Fedora ha establert quatre premis: el Premi Fedora a l’Òpera (150.000 €), el Premi Fedora - Van Cleef & Arpels de Ballet (100.000 euros), el Premi Fedora d’Educació (50.000 euros) i el Premi Fedora Digital (50.000 euros).

Els projectes seleccionats s’han anunciat al web. Es pot seguir el concurs de premis i votar els projectes des del mateix web o bé als canals oficials de Fedora a Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn fins al 28 de febrer. El Campus Peralada, organitzat pel Festival Castell de Peralada, opta al Premi Fedora d’Educació, que s’atorga a projectes innovadors que fomenten la participació de públics nous i més amplis i que promoguin la integració social entre els participants.

Els Fedora Prizes es concedeixen a artistes prometedors i equips d’institucions culturals coproductores que col·laboren en la creació de noves produccions d’òpera o ballet per arribar a públics més amplis, així com a projectes educatius i digitals en aquests camps. En aquest sentit, la finalitat del Campus Peralada és obrir les portes del Festival Castell de Peralada a estudiants de proximitat, del món de les arts escèniques, la música i la dansa, proporcionant accés a continguts d’interès per a futurs talents d’aquestes disciplines, així es contribueix a la seva formació i es facilita el contacte amb professionals de manera totalment gratuïta. El Campus Peralada dedica especial atenció als centres educatius, grups organitzats i escoles de música i dansa reconegudes per les administracions públiques.

El proper 1 d’abril s’anunciaran els nominats, que han estat seleccionats per un jurat expert. A més, durant la fase de votació, els projectes que hagin rebut el nombre més gran de vots en cada categoria passaran a ser els candidats públics i participaran en la competició per a la fase de candidats. Tots els nominats tindran l’oportunitat de fer campanyes de crowdfunding aquesta primavera a la mateixa plataforma Fedora per tal de recaptar fons addicionals per dur a terme els seus projectes. Els guanyadors de cada una de les categories es donaran a conèixer el proper mes de juny.