PSC i Junts per Calonge presenten una moció de reprovació a l'alcalde

Volen deixar palès el seu malestar per la "inacció" del republicà Miquel Bell-lloch

El PSC i Junts per Calonge i Sant Antoni entraran aquesta setmana a l’Ajuntament del municipi una moció de reprovació de l’alcalde, Miquel Bell-lloch (ERC) en considerar que la mala gestió política al capdavant del consistori ha portat a una manca de previsió, falta de contractació i precipitació en la prestació de serveis públics. La moció de reprovació critica, entre altres qüestions, que el govern no hagi presentat les Ordenances Fiscals per l’exercici 2020; que no hagi presentat tampoc encara el Pressupost i que no s’hagin presentat modificacions de crèdit tècniques per reassignar partides pressupostàries, un fet que implica que no s’ha adequat el pressupost a les necessitats que hagin anat sorgint.

D’altra banda, un altre argument que inclou l’escrit de reprovació és el fet que l’Ajuntament ha tingut un romanent de crèdit de gairebé 4 milions d’euros, “fet que suposa gairebé un quart del pressupost de 2019 i és un reflex fidel de la manca d’eficiència política en la gestió dels recursos públics”, ha explicat el portaveu socialista, Arturo Prades. A més, tenir aquest romanent de crèdit tan alt suposa una limitació en la capacitat de despesa de l’Ajuntament per als propers exercicis, degut a la Regla de Despesa que han d’aplicar als Ajuntaments.

Davant de tots aquests fets, el grup socialista proposa “reprovar severament la gestió econòmica i financera de l’alcalde” i “constituir una comissió Econòmica amb tots els portaveus dels grups municipals i l’Interventor municipal per establir un pla d’acció a sis mesos” . La proposta socialista és que aquesta comissió es reuneixi setmanalment fins que el pla estigui redactat i mensualment en la seva fase d’execució.

El portaveu dels socialistes, Arturo Prades, ha justificat aquesta proposta pel fet que la mala gestió política de l’alcalde està perjudicant greument al municipi; i que no haver presentat el pressupost implica la demora en l’execució de projectes, licitació i contractació. “Calonge i Sant Antoni no es mereix aquesta situació i és una llàstima que l’incapacitat política demostrada fins ara hagi fet que projectes estratègics i prestacions del dia a dia s’hagin vist malmesos”, ha explicat Prades. Aquest és el cas de “projectes estratègics com les Vies Verdes, la dotació econòmica a la Mancomunitat per a la licitació del transport interurbà amb Palamós i Vall Llobrega, o els serveis vinculats a la campanya d’estiu 2020”. “A més, d’aquesta manera, ens trobem amb la impossibilitat de definir de manera clara els projectes polítics i d’inversió pública a Calonge i Sant Antoni”, ha afegit.

La moció de reprovació, que no és més que una estirada d'orelles pública, es debatrà en un ple extraordinari que han forçat els grups municipals del PSC i de Junts per Calonge i Sant Antoni i que encara no té establerta la data de celebració.

La legislació preveu que es pugui forçar un ple extraordinari amb l’ordre del dia que es consideri convenient si la petició la signa una quarta part dels regidors.

En aquest cas, la petició preveu tres punts a l’ordre del dia del Ple. El primer, que el govern doni explicacions sobre la situació de l’equip de govern davant la dimissió de la tinent d’alcalde i número dos del grup majoritari del govern. El segon punt és la tramitació del Congrés d’Emprenedoria i nomenament de la direcció tècnica. I el tercer punt és la moció de reprovació de l’Alcalde de Calonge i Sant Antoni per la gestió econòmica i financera actual i les conseqüències negatives pels propers exercicis econòmics.