Tres detinguts que intentaven recuperar haixix d'un camió accidentat en una riera a Maçanet de la Selva

El vehicle va caure el passat 26 de gener i perdre tota la càrrega

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 1 de febrer a Maçanet de la Selva tres homes d’entre 22 i 47 anys, de nacionalitat italiana i búlgara, veïns de Milà (Itàlia) com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

La tarda de l’1 de febrer diversos agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona (ARRO) feien tasques de seguretat ciutadana per la població de Maçanet de la Selva quan a l’alçada del carrer del Molí, sota el pont de l’autopista AP-7, van observar un vehicle estacionat just al costat i un home que buscava quelcom pel terra. De seguida van veure dos homes més que sortien de dins la riera.

Els agents van observar que just sota el pont hi havia les restes d’un accident de trànsit i que a la riera hi havia la càrrega del camió accidentat.

Fetes les gestions amb l’Àrea Regional de Trànsit de Girona els agents van constatar que just la setmana abans, el dia 26 de gener, un camió havia tingut un accident, el seu conductor havia resultat il·lès i havia perdut tota la càrrega a la riera. El camió es va poder retirar de la via l’endemà de l’accident, però part de la càrrega va quedar a la riera.

Els mossos van adreçar-se a la riera i van localitzar cinc peces d’haixix en una bossa d’escombraries. En la recerca per la zona els agents en van localitzar tres més entre la càrrega del camió així com un paquet plastificat amb 1.750 euros de bitllets fraccionats a l’interior.

En l’escorcoll del turisme dels tres homes els policies hi van trobar 3.455 euros. Els tres detinguts anaven equipats amb vestits i guants de neoprè, escarpins i botes d’aigua.

Les tasques es van poder fer amb més rapidesa i efectivitat gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Maçanet, que va oferir la maquinària necessària per drenar el rec i poder recuperar la càrrega del camió. També hi van participar les unitats aquàtica, de subsòl i canina dels mossos. Les tasques de drenatge i recuperació han durant dos dies.

Els detinguts, sense antecedents a l’estat espanyol, passaran a disposició del Jutjat d’Instrucció del funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.