Jutgen un noi de Canet d'Adri que va amenaçar els mossos amb una catana

Els fets van passar la nit de Nadal davant mateix de la casa del detingut, que té nombrosos antecedents

Situació insòlita la que van viure un grup de Mossos d'Esquadra la nit del 25 de desembre. Pels voltants de les deu, diversos agents van rebre l'avís que un jove de Canet d'Adri havia amenaçat el seu veí amb una catana. Els fets havien passat al davant mateix del domicili del noi, situat al número 13 del carrer Rocacorba.

Quan els mossos, alguns dels quals anaven uniformats, van arribar al lloc, Pedro Recuero va sortir de casa seva amb una catana de 50 centímetres a les mans. El jove, que té 28 anys i nombrosos antecedents, anava sense samarreta.

Segons han explicat els agents al judici, Recuero es va encarar amb ells i els va amenaçar de mort. A més, fins que no el van poder desarmar, el jove no va deixar d'esgrimir la catana i fer moviments d'atac. Un dels agents també ha afegit que el detingut va fer retrocedir els agents "fins a 150 metres".

La xicota de Recuero va sortir aleshores de l'interior de l'habitatge, i va ser ella qui va convèncer el jove perquè abaixés l'arma. El noi va entregar llavors la catana a la noia, els Mossos d'Esquadra el van detenir. El jove va passar aquella nit a comissaria i l'endemà, dia de Sant Esteve, va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

Aquest dimecres, però Pedro Recuero ha tornat als Jutjats de Girona per asseure's a la banqueta dels acusats. I és que avui s'ha celebrat el judici ràpid per aquest cas.

Discussió a l'exterior del bar

El detonant de l'afer va ser una discussió que l'acusat va mantenir amb el seu veí poques hores abans dels fets. Els dos joves es van discutir a l'exterior del bar restaurant 'Cal Sabater' del poble i, segons ha explicat el veí, poca estona després Recuero el va trucar per dir-li que l'esperava al carrer i que el mataria.

El noi va passar per davant de casa seva amb el cotxe i va veure l'acusat a l'exterior amb la catana a les mans. El veí va agafar por i -segons ha relatat al judici- va passar de llarg amb el vehicle.

Després d'intentar entrar a casa seva dues vegades més, i no aconseguir-ho perquè Recuero l'esperava a fora, va ser quan va decidir trucar als Mossos d'Esquadra. D'ençà d'aquella nit, el jove també ha dit que no va a dormir a Canet d'Adri.

Per la seva banda, Pedro Recuero ha negat al judici haver volgut amenaçar els Mossos d'Esquadra. Segons ha explicat, aquella nit va veure diverses ombres al davant de casa seva i es va pensar que eren un grup de cap-rapats que li volien buscar brega.

Sense sabatilles ni samarreta

Aleshores, Recuero ha explicat que havia sortit a l'exterior "sense sabatilles ni samarreta" i que havia agafat la catana perquè era el que tenia més a l'abast. El jove ha negat haver esgrimit l'arma amb to amenaçador davant dels agents i ha dit que, tant bon punt es va adonar que eren mossos, va entregar la catana a la xicota i es va agenollar per entregar-se.

A preguntes de la jutgessa, l'acusat ha negat haver amenaçat el seu veí i ha dit que no s'explica perquè el va denunciar perquè no té cap "ressentiment" envers ell.

Al final del judici, el fiscal ha demanat que es condemni Pedro Recuero a pagar una multa de 350 euros per una falta d'amenaces i una altra de respecte a agents de l'autoritat. La defensa ha demanat l'absolució. L'advocat de Recuero, Jaume Pararols, assegura que al seu parer "no ha quedat acreditada cap de les faltes" i entén que la sentència ha de ser absolutòria.