La nit de Cap d'Any omple les cases rurals de l'interior i d'alta muntanya

Els dies propers a Nadal l'ocupació ha fregat el 60% i confien que les nevades de gener i febrer puguin reactivar el sector

Turalcat, que aixopluga 560 establiments de la demarcació de Lleida i de Barcelona, amb excepció del Berguedà, té les cases de les comarques d'interior pràcticament "al 100%" d'ocupació, explica Solé. El president de l'associació assegura que fins i tot en alguns casos estan més plenes que altres anys. El Pont de la Puríssima va ser "més fluix" i "potser la gent s'ha reservat més per Cap d'Any o les festes més assenyalades", afegeix.

"Cada comarca té una història diferent", apunta, per la seva banda, Pere Oliu, president de Concatur, una entitat que engloba les terres de Tarragona i Girona i el Berguedà. I per això, s'han de derivar les comarques costaneres, de l'interior, de les del Pirineu", suggereix.

Afirma que la poca neu de principis d'hivern va dificultar la temporada a les comarques de muntanya, però malgrat tot, els que pitjor ha encarat aquest Nadal han estat les cases a prop de mar, que ronden entre el 50% i el 70%. Oliu afegeix també que cada data és especial i no es pot comparar l'últim nit de l'any amb cap altre cap de setmana. "Per Cap d'Any surt tothom".

De fet, tant una com l'altra associació d'agroturisme, reconeixen però que, ara per ara, la temporada no és "tan excel·lent" com altres i per això esperen que les nevades que es puguin produir al gener i al febrer incitin a optar pel turisme rural a les zones d'esquí.