El Museu del Cinema de Girona ha rebut gairebé 870.000 visites en els seus tretze anys de vida

La programació per al 2012 incorpora una proposta mensual dedicada als curtmetratges

Des que el 1998 es va crear el Museu del Cinema a partir de la Col·lecció Tomàs Mallol, han passat per aquestes instal·lacions 866.308 usuaris. Així mateix, la mitjana de valoració que van fer del Museu entre el 2001 i el 2010 se situava al 8,67, una nota que posa de manifest "la bona acceptació de l'oferta presentada", segons valora l'Ajuntament. D'altra banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha posat en relleu l'activitat del servei pedagògic ja que 'subratlla la vocació audiovisual que té la ciutat de Girona'.

El balanç dels tretze anys de vida del Museu ha anat acompanyat aquest dimarts de la presentació de la programació del gener al març del 2012. Les propostes anuals són la nova activitat 'En Curt'; 'El documental del mes', que té la voluntat d'incrementar la presència del documental europeu entre el públic gironí, i 'Parlem de cinema?', on grans obres de la història del cinema seran sotmeses a debat en un cinefòrum.

Com a activitats puntuals que oferirà aquest trimestre el Museu es troben un fòrum de cinema educatiu, un cicle de cinema i solidaritat, una mostra de film africans, un cicle de cinema i gastronomia, i els 'Caps de setmana animats'. Així mateix, s'impartirà un curs sobre dones cineastes i un altre sobre westerns. D'altra banda, el Museu acollirà al febrer un taller per a docents sobre creació i lectura d'imatges.