Deu anys i mig de presó per intentar matar els seus dos companys de pis a Santa Coloma de Farners

Les acusacions i la defensa arriben a una conformitat

La Secció Quarta de l'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns al matí un home acusat d'intentar apunyalar els seus dos companys de pis a Santa Coloma de Farners. Els fets es remunten al 3 de juny del 2018, quan els tres vivien en un domicili del carrer Violeta.

Al voltant de la mitjanit d'aquell dia, l'encausat va entrar al lavabo del pis, on es trobava la que llavors era la seva parella, i la va intentar agredir amb un ganivet. Tal com ha relatat la dona durant el judici, "em va insultar i em va dir que em mataria". La víctima ha explicat que la va empènyer contra la paret i li va intentar clavar el ganivet. Ella ho va poder evitar, tot i que va resultar ferida a la mà.

Just després l'encausat es va dirigir a l'habitació de l'altre company de pis amb el ganivet a la mà i li va intentar clavar primer al coll, i després a l'alçada del cor. La víctima li va poder agafar l'arma en un primer moment, però igualment va rebre una ganivetada al costat esquerra del tors.

Els dos homes van baixar les escales de l'edifici i van continuar forcejant a fora el carrer, on l'acusat li va clavar una segona ganivetada a la part alta de l'estómac. Com a conseqüència d'aquests fets la víctima va requerir d'intervenció mèdica i, tal com ha explicat durant el judici, encara en pateix les seqüeles. "Em costa dormir a les nits, qualsevol petit soroll em desperta" ha lamentat.

Una pena de 10 anys i mig de presó

Tot i que en un inici la fiscalia demanava 19 anys de presó per l'acusat, finalment li ha reduït la pena pràcticament a la meitat. Durant el judici l'home ha reconegut els fets i el seu advocat, Xavi Gómez, ha signat un acord de conformitat juntament amb la resta d'acusacions. Se li han retirat els agreujants d'abús de superioritat en relació als dos delictes d'homicidi i, en canvi, se li ha imposat una atenuant al·legant que en el moment dels fets tenia "les capacitats afectades pel consum d'alcohol".

Així doncs, se l'ha condemnat a 10 anys de presó per dos delictes d'homicidi en grau de temptativa i mig any més pel trencament d'una mesura cautelar imposada aquell mateix any pel Jutjat de Violència contra la dona.

L'encausat també haurà de passar-se 16 anys en llibertat vigilada i pagar més de 73.000 euros d'indemnització. D'aquests, 3.200 són per a la seva exparella. I els altres més de 70.000, per a l'altre company de pis pel temps que va estar-se hospitalitzat, els dies que va passar de baixa i les seqüeles que li han quedat de l'agressió.