El PSC de Girona diu que aprovar tard el pressupost per al 2012 'perjudica' la ciutat

Pia Bosch creu que l'equip de govern pactarà de nou amb el PP per aprovar els comptes de l'any vinent

Pels socialistes no és justificació suficient per endarrerir els comptes del 2012 el fet que encara no estiguin acotades les previsions d'ingressos. "Totes les administracions locals pateixen del mateix mal, i en canvi moltes ja han aprovat els seus pressupostos", ha argumentat Bosch, que ha afegit que "la seguretat no es té mai", però "hi ha unes previsions que s'usen per tirar endavant". La portaveu del PSC a Girona ha atribuït aquest endarreriment a una "lentitud en la gestió i manca de diligència" que els socialistes també han vist reflectides en altres assumptes.

Bosch ha posat com a exemples les obres a les voltes d'en Rosés, que "tenien finançament, projecte i adjudicatari, de manera que podien començar a l'estiu, però no ho van fer". Altres projectes que es podien haver engegat i no s'ha fet, segons els socialistes, són el del centre cívic a l'antic Cinema Modern del barri Vell o el del centre de dia del barri de Santa Eugènia. "Hi ha hagut una despesa de diners gastats en altres qüestions menys rellevants per l'impuls de l'activitat econòmica", ha lamentat Bosch, que ha subratllat que en el moment de crisi actual és "més important que mai que el sector públic no s'aturi".

En aquest sentit la portaveu socialista a Girona també ha argumentat que l'equip de govern de CiU es va trobar un Ajuntament "sanejat i amb capacitat inversora", i "el que calia fer el 2011 era no aturar res". Bosch ha subratllat la importància dels llocs de treball que generen les inversions, a part de l'"estímul" que pot suposar, per exemple, una obra al barri Vell. Tot això "s'ha aturat i és imperdonable en aquest moment", ha reiterat la portaveu socialista.

"Arbitrarietat" en les ordenances per al 2012

Bosch ha aprofitat també per criticar les ordenances fiscals per al 2012, aprovades divendres passat. Ha denunciat que l'equip de govern va manifestar que volia posar fi a una "suposada arbitrarietat que encara no se sap quina és, i en canvi són ordenances que sí plasmen una arbitrarietat". Ha posat com a exemple la taxa de la grua, que "per primer cop és diferent en funció d'on s'infringeix la norma". Es tracta d'una distinció "no argumentada" que fa que el servei de la grua variï d'un 15% a més d'un 30% en funció de l'horari o les zones, segons ha argumentat Bosch.

Mig any de "política de gestos"

Els socialistes, que aquest dimarts han fet balanç dels sis mesos de govern de CiU al capdavant de l'Ajuntament de Girona, lamenten que la política municipal ha estat de "gestos". S'ha materialitzat, segons concreten, en actes com la retirada del fanal de la plaça del Vi; la instal·lació de la senyera a la plaça Catalunya, o la no celebració del dia de la Constitució.

El PSC també lamenta que CiU "no ha dialogat" i no ha estat "transparent", per haver anunciat el cartipàs i el pla de govern primer als mitjans de comunicació, i per pactar les ordenances amb el PP "sense comptar amb la resta de grups". També denuncia que ha "augmentat la contractació de càrrecs de confiança amb manca de transparència", i que ha mogut tècnics de lloc de treball "sense informes que ho justifiquin".

Així mateix, els socialistes critiquen que l'equip de govern hagi fet una despesa de "més de 20.000 euros en decoració de Nadal sense cap informe que ho avali", o que hagi destinat "milers d'euros a fer recepcions a delegacions que visiten l'ajuntament".

El grup del PSC a Girona ho resumeix assegurant que CiU "no té un projecte de ciutat", i "no fa", sinó que "atura i desfà allò que ve del passat", entre altres crítiques a l'equip de govern.