'Los Galindos' aterren de nou al centre de Girona amb l'espectacle còmic 'Úrsula i Dimitri'

La companyia de circ té instal·lada una carpa de nou metres, d'origen mongol, al mig de la plaça Mercadal

Un dels quatre membres de la companyia, Marcel Escolano, ha destacat que 'Los Galindos' és un circ familiar format per ell, la seva dona i les seves dues filles de 5 i 7 anys d'edat que distribueixen les entrades i actuen en el número final de l'obra. Per aquest motiu, Escolano detalla que els espectacles que realitzen són "obres que surten del cor" i que estan dirigides a tots els públics.

En aquest cas, la companyia ha retornat al centre de la ciutat de Girona amb un espectacle renovat anomenat 'Úrsula i Dimitri' on es narra la història de dos artistes del circ de l'Europa de l'est i en ell s'ofereixen números de malabarisme, trapezi, humor i fins i tot 'quickchange', una nova forma de transformisme on un dels membres de la companyia durant set minuts es canvia cinc vegades de vestuari.

L'espectacle, que s'ha estrenat a Girona, s'oferirà fins al 31 de desembre a la plaça Mercadal de la ciutat. En ell es barreja humor, ironia i màgia en un circ "de proximitat i minimalista", segons Escolano. La companyia està instal·lada en una carpa de 9 metres, d'origen mongol, i de nou metres de diàmetre que permet l'entrada a 80 persones. Segons Escolano, poder-se instal·lar al centre de la ciutat és un "privilegi" que permet oferir una forma de circ de més "proximitat".

La companyia 'Los Galindos', amb més de 20 anys de trajectòria, va visitar Girona en el marc del Festival Temporada Alta amb l'obra 'Maiurta'. El setembre passat, la companyia va donar el tret de sortida a la 31a edició de FiraTàrrega amb l'espectacle 'Entròpic', un gran circ de carrer que comptava amb tres escenaris, vint artistes i música en directe.