Les quatre estacions d'esquí gironines preveuen una ocupació d'entre el 65% i el 80%

La Molina, Masella, Vallter 2000 i Vall de Núria consideren que falta més neu i temperatures més baixes

Les quatre estacions del Pirineu gironí s'han mostrat "esperançades i positives" davant les previsions d'ocupació dels hotels que oscil·len entre el 65% a les estacions de Vall de Núria i la Masella i arriben al 85% a Vallter 2000 i l'estació de la Molina. Les quatre estacions del Pirineu gironí preveuen arribar al 100 per cent d'ocupació en el dia de Cap d'Any.

En el cas de Vallter 2000, el seu director, Enric Serra, ha destacat que els hotelers de la zona preveuen una ocupació alta, d'entre el 80% i 90%, durant aquestes festes nadalenques. Segons Serra, aquestes dades fan pensar que seran "unes bones festes" que "milloraran l'inici de la temporada" de la estació que va obrir el passat 3 de desembre amb el 80 per cent de les pistes obertes. Tot i això, Serra, destaca que totes les pistes del Pirineu gironí necessiten "mes precipitacions i més neu" per poder mantenir els gruixos necessaris. A més, el director assegura que encara és massa aviat per valorar la temporada però destaca que, si es mantenen les xifres, aquesta podria ser una "bona temporada".

Un inici de temporada "difícil"

El director de l'estació de la Molina, Josep Antoni Font, ha destacat que "l'arrencada de la temporada va ser molt difícil" per la manca de neu i les altes temperatures però assegura que actualment "s'ha pogut crear molta neu" i que l'estació ofereix 130 quilòmetres de pistes esquiables. Font ha remarcat que estan "esperançats" per aquests dies festius ja que preveuen un 80% d'ocupació en els diversos hotels de la zona.

A més, des d'ahir, l'estació ofereix el telecabina d'Alp 2.500 que enllaça les estacions de la Molina i la Masella amb 42 pistes i 50 quilòmetres esquiables.

Possible 100% d'ocupació en el dia de cap d'any

Per altra banda, la directora comercial de l'estació de la Masella, Maite Martí, ha assegurat que l'estació ofereix 35 quilòmetres de pistes amb gruixos de neu d'entre 30 i 60 centímetres. L'estació preveu ocupacions a peu de pista d'entre el 65 i 70 per cent durant aquesta propera setmana tot i que els hotels acostumen a rebre moltes reserves d'última hora.

Martí ha destacat que l'estació pot arribar al 100% d'ocupació el dia de cap d'any. La Masella també ha patit la manca de neu en l'inici de la temporada d'esquí tot i que en les últimes setmanes, l'estació ha pogut millorar els seus gruixos de neu gràcies als canons i les baixes temperatures s'han registrat durant les nits.

65% d'ocupació a l'estació de Vall de Núria

La directora comercial de l'estació de Vall de Núria, Mireia Alera, ha destacat que l'hotel de Vall de Núria i els apartaments preveuen per aquests dies de Nadal una ocupació del 65% tot i que mitjana augmentaria fins al 100% en el dia de cap d'any.

L'estació té obertes 6 pistes - la zona de debutants, una pista vermella i una negra- amb 40 centímetres de neu pols i dura. Seguint amb la tònica de l'estació de Vallter 2000, Alera ha destacat que cal més neu i més baixes temperatures per poder mantenir els gruixos de neu necessaris.

Des de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona preveuen una ocupació mitjana a les comarques de Girona que oscil·larà entre el 35 per cent a la Costa Brava centre i el 70 per cent a les comarques del Ripollès i la Cerdanya. Tot i que la gran majoria del turisme és provinent de la resta de Catalunya, la portaveu de la federació, Marina Figueras, ha destacat que aquest any es preveu una gran afluència de turistes francesos que creuen la frontera atrets pels baixos preus.