Les discoteques obriran fins a dos quarts de vuit del matí la Nit de Cap d'any

Els alcaldes podran avançar dues hores el tancament d'establiments que afectin la convivència dels veïns

La nova Ordre d'Horaris i Espectacles i Activitats Recreatives permet als establiments d'oci sotmesos a la Llei 11/2009, del 6 de juliol, allargar la seva hora de tancament i atorga als alcaldes el poder de tancar dues hores abans els que alterin la convivència als seus municipis. 

Les activitats recreatives de bar i restaurant musical, sala de concert, cafè teatre, cafè concert, restaurant, bar, restaurant bar i saló de banquets es poden allargar mitja hora. Les discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles poden tancar ara tres quarts d'hora més tard. 
L'ampliació horària serà només des del 21 de desembre fins al 6 de gener, de dijous a dilluns de Setmana Santa, de dijous a dimarts de Carnestoltes, de l'1 de juny al 15 de setembre, durant festes locals o durant la celebració d'esdeveniments de caràcter firal.

La Nit de Cap d'any compta amb un horari especial que permetrà a les discoteques obrir fins a dos quarts de vuit del matí. Els espectacles públics, els restaurants musicals, les sales de concert, els cafès teatre, els cafès concert, els bars, els restaurants bars i salons de banquets podran allargar el seu horari durant 60 minuts més.

La nova ordre també faculta als alcaldes per avançar el tancament de qualsevol establiment dues hores si considera que la seva activitat altera la convivència del seu municipi. Les molèsties o les raons de seguretat hauran de ser "degudament acreditades".

El conseller Puig ha remarcat que es tracta d'una ordre assolida gràcies a un consens entre Govern, municipis i associacions del sector. "L'economia és la prioritat per al Govern" i la modificació del règim anterior permet ampliar el marge de benefici de les empreses i simplificar la burocràcia i els tràmits existents al voltant d'aquesta qüestió.

El president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, ha volgut remarcar la confiança que l'ordre dóna als alcaldes quan els faculta per avançar dues hores el tancament dels establiments problemàtics.

Bustos també s'ha volgut "saltar el guió" per demanar al conseller Puig, posant el valor el consens de l'acord, que traslladi a la resta del Govern "aquesta manera de fer política". "El consens també fa país", ha destacat.

El president de l'Associació de Municipis de Catalunya, Miquel Buch, també s'ha felicitat per la nova facultat atorgada als caps dels consistoris per l'ordre i ha avançat que ara "els ajuntaments hauran de treballar ara per explicar bé per què alguns locals es tanquen abans i d'altres no".

La nova ordre no afecta l'horari d'afters ni de prostíbuls, que hauran de seguir tancant a les dues del migdia i a les quatre de la matinada, respectivament.