S'incendien uns baixos en un edifici del barri de la Font de la Pólvora a Girona

S'han desallotjat 40 veïns que no podran tornar a les seves cases fins d'aquí quinze dies

L'incendi als baixos del carrer Pruners ha començat poc després de la una del migdia. Un veí del barri ha estat qui ha alertat els Bombers, que han desplaçat set dotacions al lloc dels fets. Fins a l'indret, situat a l'entrada del barri de la Font de la Pólvora, també hi han anat patrulles de la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d'Esquadra.

Les flames s'han originat en un local, tancat amb persiana, que estava ple d'andròmines. Entre aquestes també hi havia diverses bombones de butà. A conseqüència de l'escalfor, algunes han explotat i s'ha hagut d'atendre un dels bombers per ferides lleus. Una ambulància l'ha traslladat fins a l'Hospital Josep Trueta.

Els Bombers han hagut d'atacar les flames des de l'exterior, perquè la càrrega de combustible era molt elevada. No ha estat fins poc després de les quatre de la tarda quan s'ha donat el foc per extingit.

El foc ha fumat tota la façana de l'immoble i s'han hagut de desallotjar la quarantena de persones que viuen als vuit pisos del bloc. Les flames han trencat alguns vidres i han ennegrit alguns dels pisos. El regidor de barri i de Serveis Socials, Eduard Berloso, que s'ha desplaçat al lloc, ha explicat que "com a mínim durant quinze dies" els veïns afectats no podran tornar a casa.

Reallotjats en altres pisos

Tots ells passaran aquesta primera nit a cases de familiars i, a partir de demà, l'Ajuntament de Girona els reallotjarà. Tres famílies es quedaran en pisos del mateix barri, dues més aniran a Pedret i, a la resta, se'ls buscarà algun allotjament provisional.

Alguns dels afectats, mentre no puguin tornar a casa, viuran en pisos de lloguer propietat d'Adigsa. "Totes les famílies demà ja disposaran de pis; és cert que algun d'aquests encara no està moblat, però entre avui i demà se'ls proporcionarà el mobiliari", ha concretat Berloso.

El regidor també ha afegit que tres de les vuit famílies disposen d'assegurança, i que es faran les gestions per veure quina part dels danys cobreix. De moment, es desconeix quina és la causa de l'incendi.

En les properes hores, els pèrits municipals també analitzaran l'estat de l'immoble, per veure si l'estructura n'ha quedat molt afectada. "Es tracta d'una edificació antiga, i les parets mestres reposen sobre jàsseres de ferro", ha concretat Berloso.

Amb l'escalfor, aquestes bigues s'han dilatat, i això ha provocat que altres parts de l'estructura es moguessin. "Farem el peritatge i veurem en quines condicions ha quedat l'edifici", ha conclòs el regidor.