El Trébol de Ripoll reparteix fins a 60.000 euros de la Rifa de Nadal

L'administració va vendre 40 sèries d'un tercer premi de la Rifa de Nadal fa deu anys

Un cartell amb el 03643, un dels cinquens premis, penjava aquest matí de la porta de l'administració El Trébol de Ripoll. El número ha estat un dels més matiners en sortir. De fet, la propietària de l'administració, Pilar Sebastian, encara no havia arribat a la feina quan l'han trucat per comunicar-li que havia venut una sèrie d'un cinquè premi. Sebastian està des del 199 al capdavant de l'administració de loteria 2 de Ripoll, El Trébol, situada a la plaça Anselm Clavé, al centre de la ciutat.

Sebastian ha celebrat que els dècims s'han venut en finestreta i, per això, interpreta que se n'han beneficiat veïns de la comarca. "En aquesta zona tenim molta gent aturada i aquests diners aniran molt bé perquè hi ha molta gent que li fan falta", ha celebrat Sebastian.

El Trébol ja té experiència en donar premis. Fa deu anys, el 2001, va vendre 40 sèries d'un tercer premi de la Rifa de Nadal i també ha donat altres premis d'altres tipus de loteria en els més de 35 anys d'experiència que acumula l'administració.

Expectació i curiositat

Aquest matí, la notícia sobre el premi s'ha estès entre els veïns de Ripoll que s'han acostat fins a l'administració. Aquells que havien comprat algun dècim al Trèbol tenien una única pregunta a fer: "Quin ha estat el número que ha tocat?", preguntaven molts. Acte seguit, els veïns marxaven ràpidament a casa a comprovar si estaven entre els afortunats. Sebastian ha explicat que entre els curiosos no hi havia cap dels afortunats.

Mentrestant, la propietària de l'administració, familiars i veïns de Ripoll han brindat a les portes de l'administració amb cava. "Estic molt contenta tot i que són pocs diners", s'ha conformat la propietària de l'administració.

Cada dècim del 03643 està premiat amb 6.000 euros. En total, aquesta administració ha repartit 60.000 euros.

Altres premis

El vuitè cinquè premi de la rifa de Nadal, el 34001, s'ha venut a Roses (Alt Empordà), Badalona (Barcelonès), Sant Feliu de Guíxols i La Bisbal (Baix Empordà). Es tracta però de fraccions de sèries, és a dir que el premi queda molt repartit, o bé en dècims o bé en participacions de dècims. Els afortunats rebran 300 euros per euro jugat. El premi ha estat cantat quan passaven cinc minuts d'un quart d'una de la tarda, tot just cinc minuts després de sortir el setè cinquè premi. El 34001, l'últim dels cinquens premis, ha estat premiat amb 60.000 euros la sèrie i ha estat molt repartit per tot el territori espanyol. Bona part de les sèries han anat a parar a Múrcia, on se n'han venut 60. També a Saragossa i Granadilla (Santa Cruz de Tenerife), on s'han venut 30 sèries en cada cas; mentre que 15 més s'han repartit a Mogente (València). El 34001 també s'ha venut parcialment a Portugalete (Vizcaya), Granada, Alacant i Madrid, entre molts d'altres municipis.

El titular de l'administració 1 de Roses (Alt Empordà), Salvador Serra, ha explicat que estan "molt contents" d'haver repartit sort encara que només sigui en un parell de dècims d'un cinquè premi. L'administració està oberta des del 1974 però mai han repartit cap premi de la Rifa de Nadal. "Sí que hem donat premis, però mai durant el Nadal, que és quan és més especial", ha afirmat Serra.

Els números premiats no són les butlletes tradicionals perquè els compradors els van demanar a través del terminal. "Pot ser que demanessin ells el número concret o que els toqués aleatòriament", ha explicat Salvador Serra. El que no saben encara a l'administració és qui són els premiats. "De moment han trucat més periodistes que gent, no sabem qui són els afortunats", ha conclòs Serra.