Endesa comença a aixecar la línia de 132 kV entre Serinyà i Santa Llogaia

Els treballs per completar l'estesa, que suposen una inversió de 23,5 MEUR, duraran un any

La primera torre de la nova línia s'ha aixecat al terme municipal de Vilafant (Alt Empordà). Aquesta és la primera de les 68 que formaran tota l'estesa aèria, que s'estendrà al llarg de 19,5 quilòmetres. La nova línia de 132 kV parteix de la subestació de Serinyà i anirà a parar a la futura de Santa Llogaia, que s'aixecarà al costat de la dels 400 kV que construirà Red Eléctrica.

Actualment, Endesa té en fase de tramitació la subestació de 132 kV. Per aquest motiu, a finals del 2012, inicialment la nova infraestructura es connectarà a la línia ja existent de 132 kV entre Llançà i Figueres, a l'alçada del suport número 100.

El cost de construcció de la nova línia, de 23,5 MEUR, l'assumeix íntegrament Endesa. Segons destaca la companyia elèctrica, l'estesa s'ha dissenyat per integrar-la "al màxim" a l'entorn. Per això, Endesa instal·larà els dispositius adequats per protegir les aus, els treballs es faran en períodes que no s'alterin els seus hàbits i es pintaran algunes torres per minimitzar-ne l'impacte visual.

La nova línia Serinyà-Santa Llogaia és la tercera de les potes que completaran l'eix elèctric Olot-Serinyà-Santa Llogaia. La companyia elèctrica assegura que la infraestructura és necessària per garantir el subministrament a les tres comarques. Es preveu que el nou triangle elèctric, i totes les obres d'infraestructures que se'n deriven, sigui una realitat l'any 2015.