Dos equips del Pla de l'Estany s'emporten la desena First Lego League de la UdG

L'esdeveniment ha comptat amb més de 300 participants

Els equips ECOPla de Banyoles i Roboterri de Cornellà de Terri (Pla de l'Estany) han estat els guanyadors de la desena edició de la First Lego League que se celebra a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona.

En aquesta nova edició, la UdG ha rebut 23 equips procedents de centres educatius, associacions o institucions de diferents territoris: 22 són de poblacions de la demarcació de Girona (Girona, Banyoles, Cornellà del Terri, Figueres, Lloret de Mar, Cassà de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Santa Coloma de Farners i Salt) i un és de la demarcació de Barcelona (Parets del Vallès).

Al llarg de la jornada, els equips han exposat el seu projecte científic, basat en la identificació d'un problema científic i la seva proposta de solució imaginativa. Ho han fet davant de l'equip de jutges durant cinc minuts. Els joves també han posat a prova el robot que han dissenyat, construït i programat amb peces de LEGO, i que ha hagut de ser capaç de resoldre diferents missions en una taula de competició en dos minuts i mig. Posteriorment, han explicat els processos tècnics, l'estratègia i la programació en una exposició. L'equip guanyador participarà a la final estatal que tindrà lloc a Santa Cruz de Tenerife els dies 23 i 24 de març.

Els organitzadors destaquen com un dels aspectes més genuïns d'aquest esdeveniment la importància que s'atribueix als valors del torneig: la competició amistosa, el respecte cap als altres, el treball en equip i la inclusió, entre d'altres. En aquest sentit, els equips han de presentar un pòster que mostri la integració d'aquests valors i duen a terme una breu activitat per demostrar com treballen de manera cooperativa.

Entre participants i entrenadors, s'ha superat la xifra de 300 assistents, en una edició en què es commemoren els 10 anys del torneig a la Politècnica, i que ha acabat amb un dinar popular.