Com podem millorar l'escalfament global des de casa?

Et donem alguns trucs per millorar el medi ambient

No hi ha dubte que l'escalfament global és cosa de tots i que si no hi posem remei acabarem pagant les conseqüències abans del que ens imaginem. Encara que ens trobem en els mesos d'hivern i estiguem més preocupats per mantenir l'escalfor en la nostra llar, hi ha vegades en que la solució pot estar més aviat en el fet de poder retenir aquesta temperatura i que no es vagi escapant l'aire calent, per exemple tenint ben segellades les estades gràcies a una empresa d'aïllaments de qualitat, en comptes de gastar més energia i recursos en crear més calor.

Trucs per contribuir a reduir l'escalfament global

Evidentment hi ha moltíssimes coses que podem fer, però ens centrarem en les que podem fer de forma més senzilla, des de la comoditat de la nostra llar i que a més ens permetran estalviar en les factures de subministraments energètics, ja siguin de gas, aigua o electricitat. Cada gest compta i per això començarem per les coses que podem solucionar des de casa.

Aïlla les parets i sostre de la teva llar

Està comprovat que un dels motius pels quals les cases perden la temperatura més ràpid és per culpa d'uns aïllaments pobres o mal construïts. Si invertim una mica en aquest tema, aconseguirem un estalvi de fins al 15 % en calefacció, amb el benefici que això suposa per al planeta. Imaginem aquest estalvi energètic per milers de milions de llars al món.

Tanca les finestres i baixa les persianes a la nit

Encara que pugui semblar obvi que una finestra oberta acaba ràpidament amb la feina que hagi fet la calefacció, hi ha molta gent que desconeix que les persianes són igualment un "forat" pel qual es perd l'escalfor de la casa. Sabies que necessitem al voltant d'un 25% de la despesa energètica per pal·liar tota la calor que es perd per culpa de finestres i persianes?

Apaga o baixa la calefacció a la nit

Molta gent es nega a pensar a desactivar el termòstat de la calefacció a la nit però, amb un gest com aquest podem retallar molt la factura bimensual destinada a escalfar la casa.

És molt més important conservar l'escalfor que haguem aconseguit durant el dia o en les hores prèvies a anar-nos a dormir, gràcies a que la nostra casa compti amb un bon sistema d'aïllament tèrmic, i que els sostres i parets que donen al carrer no estiguin descoberts, sinó que tinguin elements que actuïn de barrera contra el fred exterior.

Compra aparells que facin un consum eficient de l'energia

La classificació pel que fa a el consum energètic que fan els electrodomèstics és una cosa que tothom coneix a dia d'avui. Els adhesius que ens informen d'això estan ben visibles a les portes de tots els grans electrodomèstics, de manera que no hem de fer cas omís a aquestes indicacions i pensar en el medi ambient.

Una altra acció senzilla que hem de realitzar, és la de cuidar els nostres equips de calefacció i mantenir-los en perfecte funcionament, per evitar haver de usar-los en excés i arribar a gastar més energia del compte.

Com es pot veure, hi ha coses molt senzilles que podem fer per contribuir a gastar menys ja que així els recursos energètics no ofeguin el planeta generant més i més escalfament global, de manera que tots hem de començar a contribuir amb aquests gestos, encara que siguin tan fàcils com els que comencen dins la nostra pròpia casa.