23 equips participaran a la desena FIRST LEGO League de Girona

Tindrà lloc dissabte al matí

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG) serà aquest dissabte l’escenari del torneig local de la FIRST LEGO League (FLL). Un total de 23 equips formats per joves de 10 a 16 anys han acceptat el repte ‘City Shaper’: pensar com a investigadors per a observar i planificar l’evolució de pobles i ciutats.

L'objectiu de la FLL és promoure competències en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques; contribuir a la creació de vocacions científiques i tecnològiques mitjançant una fórmula provada i amb continguts motivadors; i estimular la participació en projectes de divulgació científica i tecnològica d'alt impacte i valor.

El torneig local a la Politècnica està organitzat per la Fundació Scientia i la Universitat de Girona i s’inclouen en el marc d’un programa internacional, amb presència a 62 països. La competició promou l'interès per l'aprenentatge entre els joves convidant-los a divertir-se i emocionar-se amb la ciència i la tecnologia.

Aquesta nova edició, que tindrà lloc de 8h a 14:30h i, tot seguit, per commemorar els 10 anys d’aquest esdeveniment a la UdG, hi haurà un dinar i una festa que s’allargarà fins a les 16h. Aquest dia, la UdG rebrà 23 equips procedents de centres educatius, associacions, institucions o famílies: 22 provenen de poblacions de la demarcació de Girona i un és de la demarcació de Barcelona.

El torneig

Al llarg de la jornada, els equips exposaran el projecte d’innovació que recull la identificació d’un problema relacionat amb la temàtica del desafiament i la seva proposta de solució imaginativa. Ho hauran de fer davant de l'equip de jutges i disposaran de cinc minuts. Els participants també posaran a prova el robot que han dissenyat, construït i programat amb peces de LEGO® MINDSTORMS®, el qual haurà de ser capaç de resoldre diferents missions en una taula de competició en tan sols 2 minuts i mig. Finalment, els participants presentaran el disseny del seu robot i explicaran els processos tècnics, l'estratègia i la programació en una exposició de cinc minuts davant d’un tribunal d’experts.