Figueres implementarà mesures per erradicar el consum de drogues entre els joves

Els menors denunciats tindran l'opció de fer sessions terapèutiques

L'Ajuntament de Figueres, amb col·laboració del Departament d'interior de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, ha presentat una nova mesura alternativa a les sancions econòmiques pels joves denunciats per la Guàrdia Urbana per consum d'estupefaents al carrer. Es tracta d'una mesura encaminada al canvi dels hàbits de consum dels joves i suposa la implicació de les famílies.

Fa uns mesos, es va detectar que si bé els delictes a la ciutat estaven baixant, havien repuntat les denúncies pel consum de substàncies estupefaents a la via pública, especialment de menors d'edat. Després d'aquestes dades, l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Figueres i la Guàrdia Urbana van dissenyar aquesta mesura alternativa a la sanció econòmica amb l'objectiu de revertir conductes i implicar-hi les famílies.

A partir d'ara, un cop un jove sigui denunciat per la Guàrdia Urbana consumint droga a la via pública, aquest, tindrà dues opcions. O bé pagar la sanció habitual (entre 300 i 600 euros i subsidiàriament, ho paguen els pares) o bé acollir-se a la mesura alternativa que avui s'ha presentat.

La mesura consta de cinc sessions terapèutiques-educatives individualitzades que es realitzaran als serveis socials municipals, en les que tres seran amb el menor sol i dues amb la família. L'assistència és obligatòria i en el cas que es deixi d'assistir a alguna de les sessions, es reactiva la sanció inicial.
Amb aquesta mesura es pretén lluitar contra el consum d'estupefaents entre els joves i sobretot, revertir conductes de consum.

Segons el vicealcalde Pere Casellas ha exposat que "ens preocupa que aquest consum entre els joves i per això hem cregut necessari anar més enllà de l'acció policial i intentar implicar també a les famílies".

Segons el tinent d'alcalde i regidor de Serveis Socials, Jesús Quiroga, ha informat que "pretenem no només evitar el consum en la via pública sinó sobretot revertir conductes de consum que poden marcar a aquests joves en l'edat adulta. És el moment d'actuar a nivell pedagògic i implicant també a les famílies".