Blanes destina 25.000 euros per a diversos projectes de cooperació internacional

Les ONG realitzen projectes a a Togo, Senegal, Gàmbia, Índia, Sàhara i Nicaragua

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes (Selva) va allotjar ahir el lliurament dels fons econòmics als Projectes de Cooperació i Solidaritat, que forma part des de fa molts anys, al cicle d’activitats organitzada amb motiu de la ‘Setmana per la Pau’ de Blanes.

Cadascuna de les ONG que desenvolupen les actuacions van fer una breu presentació dels respectius projectes de cooperació. Els membres de la comissió s’encarreguen cada any de consensuar i proposar a l’Ajuntament de Blanes a quins projectes se’ls han d’atorgar els ajuts.

Cinc projectes

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social ha disposat un any més d’una partida total de 25.000 euros dels pressupostos del 2019 per finançar les activitats solidàries. Un habitual són les Colònies d’Estiu per a Infants Sahrauís, organitzades per l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís. S’han destinat 3.640 euros, i l’objectiu és que cada any un grup de nois i noies que viuen als campaments de refugiats de Tindouf, a Algèria, puguin passar l’estiu allotjats amb famílies de Blanes.

D’altra banda, s’han destinat 4.157’56 euros al Projecte de Càritas Interparroquial de Blanes Càritas de Dapaong per acabar la construcció de l’edifici del Col·legi Saint Paul de Nassable a Dapaong (Togo). El projecte presentat pel Voluntariat Blanenc i l’Associació Daadeh Fouladou ha rebut 3.091’53 euros, que s’invertiran per fer el perímetre agrícola a la comuna de Tankanto Escalé a Kolda (Senegal).

L’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku compta amb 2.718’41 euros per construir un pou d’explotació familiar en aquesta localitat de Gàmbia. Per la seva banda, la Fundació Vicenç Ferrer ha rebut 3.304’74 euros per a la millora de les condicions educatives de 12 centres públics de diferents àrees rurals desfavorides a l’estat d’Andhra Pradesh, a la Índia. Es fa a través de l’accés al dret a l’aigua potable segura i a la conscienciació i sensibilització sobre aigua i sanejament.

El projecte de Blanes Solidari / Soarpal compta amb 3.837’76 euros per l’enfortiment de les Comissions de Reconciliació, Justícia i Pau –diàleg social i convivència- en el municipi de Palacagüina, a Nicaragua. Per últim, en aquesta anualitat s’han lliurat dues altres quantitats econòmiques al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Una d’elles és de 750 euros pel projecte de resposta d’emergència a la fase de reconstrucció pels efectes de la tempesta que hi va haver a Gàmbia; i l’altra és la quota anual que li correspon a l’Ajuntament de Blanes.