La biblioteca Carles Rahola acull una xerrada sobre endometriosi a càrrec de la Dra. Mariona Rius

Analitzarà els dolors menstruals i com es diagnostiquen

La biblioteca Carles Rahola acull demà a la tarda una xerrada titulada 'Dolors menstruals, parlem d'endometriosi i com es diagnostica', que anirà a càrrec de la doctora Mariona Rius.

La trobada tindrà lloc a partir de dos quarts de set de la tarda i l'entrada serà lliure.

L'endometriosi és una malaltia crònica no cancerosa que afecta la qualitat de vida de la pacient, ja que pot presentar des d'un dolor lleu a sever o invalidant requerint analgèsia en pauta ascendent diàriament, requerint analgèsia en pauta ascendent diàriament, i presenta una franca alteració de la qualitat de vida amb impossibilitat d'esforços físics o una activitat quotidiana normal.

La malaltia es pot presentar des de petits fins a grans endometriomes, grans i extensos nòduls/fibrosi i adherències. Aquesta malaltia és inflamatòria, el que al seu torn ocasiona adherències, és a dir, ponts de teixit responsables que els òrgans s'adhereixin entre ells. Afecta a una de cada deu dones.

Més detalls sobre aquesta afecció els donarà Rius, llicenciada en Medicina i Cirugía per la Universidad de Barcelona en 2009 i membre de l'equip de Women's Carmona Dexeus.

Especialista en Ginecologia i Obstetrícia (2010-2014). Especialitzada en endometriosi i patologia ginecològica benigna així com en cirurgia laparoscòpica. És especialista en ginecologia a l'Hospital Clínic de Barcelona dins la unitat de endometrosi.

Rius és autora d'articles en revistes científiques internacionals de l'especialitat. Ha participat en múltiples congressos internacionals de cirurgia laparoscòpica i és professora en diverses edicions de cursos de cirurgia en aquest camp.

L'acte de demà està organitzat per l'Associació d'Afectades per Endometriosi de Catalunya