Un veí d'Olot, Xavier Rabat, desaparegut a Haití a causa del terratrèmol

L'home es trobava de vacances i havia escollit aquesta destinació després de passar uns dies a Mèxic

Primer va anar a Mèxic i després les seves vacances van continuar fins Haití. Hi va arribar poc abans del terratrèmol però, des que el sisme de 7,3 graus a l'escala Richter va sacsejar Haití, no en saben res d'ell. Xavier Rabat és veí d'Olot però no té família propera. Per aquest motiu, des de l'empresa on treballa des de fa més de 20 anys, Tallers Vilanova, s'han mobilitzat per aconseguir informació sobre el seu estat.

L'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, ha explicat que el gerent de l'empresa i amic del desaparegut ha contactat amb ambaixades, consolats i la Creu Roja per fer saber 'que aquest olotí, aquest català, estava allà en el moment dels tristos fets'. De moment, però, encara no en tenen notícies. Sacrest ha explicat que estan a l'expectativa perquè pot ser que no s'hagi pogut comunicar amb els seus amics perquè ha pres mal o bé perquè no troba els mitjans per fer-ho enmig del 'caos' pels efectes del terratrèmol.

'Estem a l'espera que hi pugui haver una comunicació per part d'ell o que els serveis d'emergència ens expliquin quina és la seva situació', ha detallat l'alcalde, que afegeix que també s'han posat en contacte amb el subdelegat del govern espanyol a Girona, Francesc Francisco Busquets, per mirar d'obtenir respostes. 'Està a les llistes de la Creu Roja i saben que estava allà i que esperem notícies', ha conclòs Sacrest.