El litoral de l'Alt Empordà fa balanç dels danys provocats pel temporal Gloria

Caldran 8.000 euros per reparar l'escola de Sant Pere Pescador

El record del temporal continua ben viu tot i que ja es pot parlar de tranquil•litat i començar a valorar les afectacions. Alguns ajuntaments encara no parlen de xifres, i és que fins que no es faci un recompte final, diuen, es fa complicat saber quina quantitat econòmica s'haurà d'invertir per arreglar tot allò que ha quedat malmès pel desbordament dels rius, així com la proximitat del mar.

Així ho ha explicat la regidora d'Educació i tercera tinent d'alcalde de Sant Pere Pescador, Diana Cabot, assegurant que es farà de manera "progressiva". En el cas del seu municipi la zona més afectada és el parc que es troba a tocar del riu Fluvià, on la força de l'aigua va fer bolcar els dipòsits de gas propà i va deixar el subministrament tallat fins el passat divendres. "Aquesta mateixa inundació va afectar l'escola" ha relatat "on amb 35 centímetres d'aigua es va malmetre el sòcol de l'edifici i en va impossibilitar l'accés durant dies". Tot i que ja s'hi fa classe, el balanç de les afectacions ascendeix als 8.000 euros.

Pel que fa a la zona de les platges, Cabot ha assegurat que encara s'hi poden trobar restes de la borrasca. Malgrat tot no ho valoren com una situació greu, ja que "al no tenir passeig marítim, l'afectació és menor perquè es tracta d'una platja salvatge". També estan negats els camps del voltant, on les acumulacions d'aigua son ben notables, sobretot a la zona més pròxima a la urbanització de Mas Sopes.

Al municipi veí de l'Escala també continuen treballant per mitigar els efectes de la borrasca. En aquest punt el primer tinent d'alcalde, Josep Bofill, ha explicat que les afectacions se centren sobretot "en la neteja de platges, els trams esfondrats al passeig d'Empúries i les petites reparacions que s'estan portant a terme al passeig marítim de la localitat". Bofill ha detallat que els talls de llum s'han anat solucionant i que, en general, el temporal no ha impactat amb tanta força com ha fet en altres municipis de l'Empordà. "Fa deu anys vam patir un temporal que va fer molt més mal" ha apuntat.

A l'espera de fixar una línia d'ajudes

Mentrestant la Generalitat ja ha estès la mà als alcaldes assegurant que es treballarà per poder "estar a l'alçada de les seves necessitats". Tot i això, el seu delegat a Girona, Pere Vila, ha dit que el procés pot durar setmanes i que "miraran que sigui el més curt possible". Demà hi ha prevista una primera trobada en la que els alcaldes es reuniran amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, per posar en comú una serie d'ajudes per tal de paliar els efectes del temporal. "Hi ha molta feina per fer" ha detallat Vila, "les valoracions mai són senzilles d'atendre i s'ha de fer tot el possible per poder tornar a la normalitat com més aviat millor".