Figueres i Perpinyà crearan un pla estratègic per potenciar les dues ciutats

La col·laboració es basa en campanyes de promoció dels dos territoris i la millora de les relacions en àmbit musical

Aprofitant la celebració - aquest proper dilluns- de l'aniversari de l'arribada del tren d'alta velocitat a Figueres, les ciutats de Figueres i Perpinyà han aprovat crear un pla estratègic per potenciar els territoris mitjançant diverses campanyes de comunicació i promoció basades en la connectivitat amb el tren d'alta velocitat.

La iniciativa té previst fer "sumar" recursos i promocionar els dos territoris, a més, permetrà la instal·lació d'una sucursal del conservatori de Perpinyà a Figueres. D'aquesta manera hi hauria un intercanvi entre el professorat i els alumnes accedir amb més facilitat als cursos del centre musical francès.

Segons l'Ajuntament de Figueres, el pla estratègic potenciarà el turisme entre els dos territoris i augmentarà les actuacions transfrontereres. Segons el consistori, l'any 2010 més de 1.400.000 turistes francesos van passar per la capital de l'Alt Empordà només per realitzar les seves compres.

Pla estratègic integrat dins una campanya publicitària internacional

El pla estratègic entre les dues ciutats es troba integrat en el marc de la campanya publicitària conjunta internacional promoguda des de la Mancomunitat de Perpinyà Mediterrània sobre la futura connexió d'alta velocitat entre Barcelona i Perpinyà.

La campanya de promoció, que arrencarà la propera primavera, té previst potenciar els dos territoris i està dirigida a un públic europeu. La iniciativa promourà el turisme europeu "sense diluir l'entitat i l'essència de totes les ciutats englobades", segons ha assegurat el delegat de Perpinyà Mediterrània, Esteve Valls.

Valls ha destacat que la campanya és "una novetat" que utilitza el "màrqueting territorial" per vendre "les delícies de Barcelona, Girona, Figueres, Perpinyà i tota l'àrea urbana de les capitals".