Detinguts dos camioners a la Jonquera que havien clonat 41 targetes de crèdit

Els homes ja es troben en llibertat amb càrrecs

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 20 de gener dos homes, de 35 i 33 anys, de nacionalitat bosniana i amb domicili a Celje (Bòsnia i Herzegovina), com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de targetes de crèdit i dèbit.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a dos quarts de dotze del migdia, en un control de transports que agents de trànsit s’havia muntat a la N-II, a l’altura del punt quilomètric 776, dins del terme municipal de La Jonquera (Alt Empordà).

Durant l’operatiu van aturar un camió amb matrícula eslovena, en el qual hi viatjaven dos conductors. Quan els mossos van inspeccionar el tacògraf digital del vehicle per controlar el temps de conducció i descans obligatoris, van observar un lector electrònic de bandes magnètiques, que serveix per clonar targetes de crèdit.

Tot seguit, els agents van localitzar dins de la cabina dos lectors més, una cartera amb 41 targetes de crèdit de diversos titulars, i un ordinador amb un programa informàtic il·legal de clonació de targetes de crèdit.

A més, els mossos van localitzar una clau casolana manipulada com les que es fan servir per obrir els bombins dels camions i 2.415 euros en efectiu.

Davant les evidències els mossos van detenir els dos homes com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de targetes.

Els detinguts, que no tenien antecedents, va passar el dia 21 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual els va deixar en llibertat.