Campllong inaugura l'ampliació del local social i la nova llar d'infants

L'alcalde del municipi, Lluís Freixas, subratlla la importància de tenir una escola bressol i assegura que l'any que ve totes les places estaran ocupades

Després de tallar la cinta inaugural, les autoritats convidades han visitat les noves instal·lacions i posteriorment han adreçat unes paraules als 200 assistents que hi havia a la sala polivalent, un dels espais creats durant aquesta ampliació del local social, que ha incorporat també uns magatzems i un menjador.

Aquesta fase d'obres també ha permès la construcció de l'escola bressol del municipi, que aquest curs ha entat en funcionament amb la meitat de les places ocupades. La previsió, segons ha explicat l'alcalde, és que el curs vinent quedi plena, no només pels dotze naixements que haurà registrat el municipi aquest any sinó també perquè s'oferirà plaça als veïns dels pobles dels voltants i també als treballadors de les empreses de Campllong. "Després de 40 anys, tornem a tenir ensenyament", ha apuntat l'alcalde tot dient que avui era un "gran dia". I ha agraït al departament d'Ensenyament, al Govern i a la Diputació que ho hagin fet possible, ja que han finançat bona part dels més de 890.000 euros que ha costat l'obra.

El director general de l'Administració Local ha afirmat que aquest nou equipament ha estat possible gràcies "als esforços de tots" i ha desitjat que aquesta nova llar d'infants permeti "recuperar" aquells valors que la societat actual ha perdut. Per la seva banda, el president de la Diputació, Jaume Torramadé, ha assenyalat que a diferència del que passava fa uns anys, la "qualitat" de viure en un poble era poder tenir tranquil·litat, mentre que, ara el que es busca és que hi hagi els serveis i equipaments necessaris per viure-hi, com és el cas d'una llar d'infants. I ha afegit que són precisament les administracions les encarregades de fer que un municipi "millori".

L'acte havia de comptar amb la presència de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que no hi ha pogut assistir per una indisposició.