Els hospitals de la Garrotxa, Osona i el Ripollès compartiran els serveis de Digestologia i Urologia

El conseller de Salut, Boi Ruiz, assisteix a la reunió de seguiment del conveni marc de col·laboració entre els tres centres de salut

El nou servei, segons el conseller de Salut, Boi Ruiz, té com a objectius "guanyar en la qualitat d'assistència a la població", compartir recursos i potenciar l'intercanvi de coneixement entre els professionals mèdics. El conseller ha destacat que la unió entre els tres centres hospitalaris és "un precedent" molt important que "enforteix la trama social del país" millorant la "qualitat" dels serveis assistencials en les comarques del Ripollès, Garrotxa i Osona. Al mateix temps, ha afegit que les noves infraestructures viàries (els túnels de Bracons i Capsacosta) faciliten la cohesió social i la creació d'aquestes aliances estratègiques.

Des del passat 1 d'octubre, el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Privada Hospital de Campdevànol comparteixen el servei d'urologia. A partir del 16 de gener, els dos hospitals conjuntament amb La Fundació Privada Hospital Sant Jaume d'Olot, compartirà el servei de Digestologia format per cinc professionals, quatre contractats per part de l'hospital de Vic i un per l'hospital de Campdevànol.

Els metges donaran assistència als tres territoris

Segons ha detallat el director general del Consorci Hospitalari de Vic, Antoni Anglada, el conjunt dels professionals que treballen en aquests serveis donaran assistència als tres territoris independentment de l'hospital on estiguin contractats. Cada hospital tindrà la seva cartera de serveis però sempre hi treballaran els mateixos professionals. D'aquesta manera, segons Anglada, s'aconseguirà "resoldre el màxim possible de casos" i es guanyarà en "proximitat i satisfacció" per part del pacient.

El director de l'hospital de Vic ha destacat que sempre serà "el metge qui es traslladi de centre" tot i que en alguns casos excepcionals - quan el pacient necessiti d'una estructura hospitalària més complex- l'usuari s'haurà de desplaçar fins a l'hospital més adient.

Nous serveis en Diagnòstic per Imatge i Farmàcia

De cares a l'any vinent, es preveu una continuïtat del conveni marc de col·laboració per a l'aliança estratègica dels tres hospitals amb la creació d'un servei únic en l'àmbit del Diagnòstic per Imatge (Radiologia) i en Farmàcia.

En referència al futur de l'hospital Josep Trueta de Girona, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha detallat que el centre serà essent una "unitat pública" tot i que cal que sigui "autònom i sobirà" tal i com es preveu en la modificació del funcionament de l'ICS.

Els nous serveis que oferiran els tres hospitals es troben emmarcats dins el conveni marc de col·laboració signat l'any 2010 que té com objectiu promoure la col·laboració entre diferents centres per millorar l'accés dels ciutadans als serveis sanitaris i millorar la qualitat, l'eficiència i la satisfacció dels ciutadans amb els serveis que reben. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assistit avui a la reunió de seguiment de l'aliança estratègica dels tres hospitals a l'hospital Sant Jaume d'Olot.