Lliuren els guardons als guanyadors dels Premis G! de turisme

Els premiats d'enguany són un hoteler, el concurs de focs d'artifici, una revista holandesa i un programa italià

L'Auditori Palau de Congressos de Girona ha acollit aquest dijous la sisena edició dels Premis G! de turisme de les comarques gironines que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. El premi en la categoria honorífica Josep Pujol i Aulí, en reconeixement a la tasca professional, s'ha lliurat a Climent Guitart i Pascual, i el premi Xiquet Sabater, al projecte empresarial, a l'Ajuntament de Blanes com a organitzador del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava - Trofeu Vila de Blanes.

Quant als premis de comunicació, un reportatge publicat a la revista holandesa 'Reiz& Magazine' sobre senderisme a la Costa Brava. El premit, dotat amb 8.000 euros, s'ha lliurat a Hans Avontuur pel reportatge 'Costa Brava, terug naar de wild kust' ('Costa Brava, retorn a la costa salvatge'), que tracta sobre la descoberta a peu de senders de la Costa Brava i sobre el valor atribuïble als paisatges, la cultura i la gastronomia. 

El premi en la categoria de mitjans audiovisuals, també dotat amb 8.000 euros, ha recaigut en Valeria Cagnoni i Emerson Gattafoni pel programa de la productora Gekofilm 'Dreams Road 2010', dedicat a Catalunya i a la Costa Brava. El programa va ser emès a la ràdio televisió italiana Rai Uno i segons el jurat dels VI Premis G!11 "contribueix a la difusió dels valors i atractius de la demarcació de Girona entre els apassionats del 'touring' i deels viatges". 

De la seva banda, el premi de recerca turística Yvette Barbaza ha quedat desert perquè "les proposes presentades no assoleixen la maduresa necessària per ser objecte d'un premi d'aquestes característiques". En aquesta sisena edició s'han rebut un total de 43 treballs procedents de deu països diferents, entre els quals hi ha articles i reportatges de premsa escrita, guies de viatges, llibres, articles d'Intrent i produccions televisives.

Els Premis G! són uns guardons de turisme que el Patronat de Turisme va crear amb l'objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins, i també per estimular la difusió dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a l'exterior.

Els Premis G! són de caràcter anual, i actualment es divideixen en tres categories, una de les quals és honorífica i les altres -els premis de comunicació turística i els premis de recerca Yvette Barbaza- tenen contraprestació econòmica. Enguany el Patronat de Turisme ha anunciat la creació d'una nova categoria dins dels premis de comunicació turística: la categoria Internet, creada arran de la proliferació de posts, articles, vídeos, comentaris i reportatges turístics en mitjans digitals.

A l'acte hi han intervingut el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Torramadé: el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i els guanyadors en les diverses categories dels premis.

La intervenció de Torramadé s'ha centrat en el pes econòmic que la indústria turística gironina ha tingut aquest 2011 per al conjunt de les comarques gironines. En aquest sentit, Torramadé ha destacat els recursos econòmics que la Diputació de Girona destinarà mitjançant el Patronat de Turisme a la promoció turística el 2012, les principals actuacions que el Patronat de Turisme durà a terme durant l'exercici vinent i els nous reptes de futur a què s'enfronta el sector turístic en un marc de crisi i de noves oportunitats.