Uns 1.500 treballadors públics es manifesten contra les retallades a Girona

La convocatòria a una concentració es converteix en una mobilització per denunciar que reben "mal tracte" per part del Govern

Els sindicats CCOO, IAC i UGT havien convocat els treballadors públics de les comarques gironines a unir-se a diverses concentracions que s'han fet arreu de Catalunya aquest dimecres a la tarda "contra les retallades en serveis públics i en defensa dels llocs de treball". La proposta a Girona era concentrar-se a dos quarts de 6 a la plaça Pompeu Fabra, a les portes de la delegació del Govern. A les portes de la seu de la Generalitat a Girona s'hi han aplegat uns 1.500 treballadors públics que han optat per emprendre una marxa pels carrers de la ciutat per difondre les seves protestes.

La marxa ha començat a la plaça Pompeu Fabra, ha creuat la ciutat per l'avinguda Jaume I per arribar davant l'edifici de Correus, llavors han enfilat pel carrer Santa Clara, han creuat el Pont de Pedra fins a la plaça Catalunya i, des d'allà, han tornat al punt de partida, davant la seu del Govern a Girona. Els sindicats denuncien que la retallada és "injusta" i que és "evitable" i han reclamat, en el transcurs de la manifestació, la dimissió del president del Govern Artur Mas.

En la lectura del manifest, els sindicats han denunciat que el Govern vulgui retallar sous "fins a un 16%", mentre "no toquen" els sous dels "treballadors públics VIP", els que tenen als càrrecs dins l'administració. En aquest sentit, han començat a relatar noms i sous que cobren i han reclamat que es comenci tocant els salaris d'aquests càrrecs i no els d'altres funcionaris "com bombers, mestres o metges".