La Cambra de Comerç creu que aplicar una taxa turística només a Catalunya resta competitivitat

Considera que discriminaria el turisme català a favor d'altes autonomies de l'Estat i altres destinacions mediterrànies competidores

Un altre raó que qüestiona l'aplicació de la taxa turística, segons la Cambra de Comerç de Girona, és la pèrdua de competitivitat que pot suposar en relació a altres autonomies de l'Estat espanyol i destinacions mediterrànies competidores, ja que calculen que representa de l'1 al 9% d'augment dels costos per pernoctació.

La Cambra insisteix en un comunicat que el fet que no s'apliqui de forma general faria que l'acabessin assumint les pròpies empreses com un cost més per no perdre clients. Aquest increment, alerta la Cambra, en l'actual situació econòmica restarà competitivitat a uns dels únics sectors empresarials que realment impulsa la resta de subsectors que en depenen directa o indirectament.

La proposta de la Cambra és que aquesta taxa hagi de venir marcat per un escalat de percentatges segons preus de l'allotjament o servei turístic. Així mateix, demanen que es busqui la millor fórmula per incorporar-la en paquets turístics tan diversos com els dels majoristes turístics, les vacances sèniors o el mercat jove, on l'augment de costos, sobretot en temporada baixa, podria representar més del 9%.

La Cambra recorda també que el sector de l'allotjament de les comarques gironines va mostrar fa pocs dies la seva voluntat de participar de forma activa en la promoció de l'Aeroport de Girona, a través d'aportacions dineràries per promocionar el creixement de les connexions des de Girona. Un cost ja afegit als que tenen habitualment.

Per això, tenint en compte totes aquestes consideracions, la Cambra diu que és partidària de continuar buscant solucions que ajudin de forma efectiva a millorar el finançament de Catalunya i centrades en promoure l'activitat empresarial i l'ocupació.