Condemnats dos empresaris gironins per estafar 15.000 euros a immigrants a canvi de papers

Prometien permisos de treball i de residència per a familiars que posteriorment eren denegats per part de la subdelegació del govern

3.000 euros per persona. Aquesta és la quantitat de diners que els dos condemnats demanaven a les víctimes si volien fer venir familiars des del seu país d'origen amb un contracte de treball i permís de residència. En total, els dos homes van recaptar 15.000 euros de dues persones diferents. Una de les víctimes va pagar 12.000 per fer venir quatre familiars des del Marroc i l'altra víctima va pagar 3.000 euros per aconseguir la documentació per al seu germà.

Segons la sentència, Ramón Ferrés Crespiera s'encarregava de demanar els diners als estafats i, l'altre empresari, José Alonso Soms, era qui tramitava la documentació volent fer el contracte per a una empresa que tenia. Aquesta empresa feia temps que estava inoperant i no tenia al dia les seves obligacions tributàries. Per tant, els dos homes eren 'conscients' que la subdelegació del govern espanyol denegaria els permisos de contractació en origen.

A la banqueta dels acusats també s'hi asseia una tercera persona que, segons el ministeri fiscal, era qui feia d'enllaç entre els estafats i els estafadors. L'home ha quedat absolt perquè consideren que no hi ha indicis que demostrin que sabia que els dos empresaris no pensaven complir el que pactaven i que només actuaven per aconseguir diners de forma fraudulenta.

La sentència es basa en la declaració de les dues víctimes que, durant el judici, van explicar que la persona amb qui tractaven era Ferrés mentre que qui s'encarregava de fer l'oferta de feina i tramitar els papers per a l'empresa era Alonso. El fiscal demanava per als tres acusats una pena de quatre anys de presó per un delicte continuat d'estafa. L'acusació particular sostenia que eren autors d'un delicte continuat d'estafa i contra els drets dels treballadors i, per això, demanava quatre anys i tres mesos de presó. Les defenses demanaven l'absolució.

Finalment, la sentència condemna José Alonso Soms i Ramón Ferrés Crespiera a una pena d'un any, nou mesos i un dia de presó cadascun i absol el tercer acusat. A més, els dos homes hauran de pagar conjuntament 15.000 euros a les dues víctimes, la quantitat de diners que els hi van estafar.