El Trueta funciona amb normalitat excepte la radioteràpia per les inundacions

Treballen per reprendre el servei de l'ICO el més aviat possible

L'hospital Trueta funciona amb normalitat excepte la radioteràpia de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), que des d'ahir continua cancel·lada de forma preventiva arran de les inundacions a plantes subterrànies per la crescuda del Ter.
Segons informa el centre, es treballa per reprendre el servei, que es troba a la planta -2, el més aviat possible. Radiologia, consultes externes, gabinets, quiròfans , hospitalització, hospitals de dia i urgències estan plenament operatives. L'entrada d'aigua va començar pels volts de dos quarts de tres de la tarda d'ahir dijous a la planta -3, situada per sota del nivell del riu. A les zones amb més afectació es van acumular uns vint centímetres d'aigua però no hi va haver cap conseqüència per a l'abastiment tècnic de l'hospital.
 
La suspensió preventiva de l'activitat de radioteràpia d'ahir dijous, a la planta -2, propera també al riu, va afectar ahir 94 pacients. També de manera preventiva es va traslladar a un altre espai un grup de pacients en tractament a l'hospital de dia oncològic. A més, es van tapiar els accessos als búnquers de radioteràpia per evitar possibles filtracions. D'altra banda, IDI també va desprogramar 24 pacients, 4 de medicina nuclear i 20 per mamografies.

Pel que fa al tall en el subministrament d'aigua potable, des de l'hospital disposa d'un dipòsit que garanteix l'abastiment durant cinc dies.