Girona reprendrà les classes demà excepte si no s'ha restablert el subministrament d'aigua

Es posen de límit les 7 del matí per canviar d'opinió

L’Ajuntament de Girona ha anunciat que està previst que demà es reprenguin les classes amb normalitat als centres escolars de la ciutat, excepte si no s’hagués aconseguit restablir el servei de subministrament d’aigua potable abans de demà a les set del matí. Tot i això, s’està treballant per tal de poder resoldre la incidència al punt de captació per l’abastament d’aigua al pantà del Pasteral al més aviat possible i, en conseqüència, recuperar el subministrament d’aigua a la ciutat.

Si això no fos possible, des d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter es podrà garantir un mínim subministrament durant les properes hores gràcies a les reserves dels dipòsits municipals. Les reserves s’utilitzaran per donar aigua potable a la ciutadania avui entre les 20.30 h i les 21.30 h, i demà des de les 7 h i les 9 h.

Pel que fa a la situació pel risc d’emergència per possible desbordament del riu Ter a la ciutat, cal assenyalar que actualment els cabals tant del riu Ter com del riu Onyar al seu pas per Girona estan baixant ja que l’episodi de situació meteorològica adversa està arribant a les últimes hores. Tot i això, es mantenen a hores d’ara els talls de circulació de vehicles en els dos sentits de la marxa a la carretera C-255 (km 0,800), a l’alçada del pont de l’Aigua; al carrer de Pedret, que està tancat des del pont de l’Aurora fins al carrer de Palafrugell, i al carrer de l’Esport.

En relació amb la circulació dels busos municipals, s’ha restablert la normalitat a les línies L2 i L5 i només queda afectada la L6 (l’autobús no arriba als barris de Pedret i Pont Major i fa el recorregut per Sarrià de Ter).

L'IES Narcís Xifra no obrirà

L'Ajuntament de Girona ha informat pels voltants de les vuit del vespre que l'Institut Narcís Xifra no podrà obrir les portes demà. Tot i que ja s’està actuant per reparar les afectacions, filtracions d’aigua han malmès les aules i no estaran en condicions per a l’activitat docent.