Tallen el subministrament d'aigua a Girona i vuit municipis més

Els problema prové de la presa del Pasteral

Una inundació en el punt de recol•lecció de la presa del Pasteral ha deixat als abonats d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa) sense aigua potable.

La situació afecta un total de 9 municipis del Gironès: Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Girona, Quart, Sant Julià de Ramis, Salt, Sarrià de Ter i Vilablareix. Tot i que ja es treballa per resoldre la incidència, des dels consistoris afectats han informat que s'ha restringit les reserves demanant a la ciutadania que en faci "un consum mínim i responsable" atesa la situació. En el cas que no es pugui solucionar durant les pròximes hores s'han fixat les franges horàries en què es podrà fer-ne ús, una hora avui al vespre de dos quarts de nou a dos quarts de deu i dues més demà de set a nou del matí. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que de moment es desconeix el grau d'afectació i que dos tècnics s'han desplaçat fins al lloc per avaluar la situació. "De seguida que en tinguem més notícies, informarem a la ciutadania" ha assegurat.

Una avaria que se suma a un segon tall, en aquest cas de subministrament de llum després de la caiguda d'una torre de molt alta tensió a causa del temporal Gloria. Hi hauria uns 4.000 abonats de la ciutat de Girona afectats. Des de l'ajuntament han assegurat que ja es treballa per tenir més informació del problema i solucionar-lo com més aviat millor. Tot plegat mentre els efectius de seguretat intenten frenar les inundacions que han negat els barris de Sant Ponç, Pont Major i Pedret. Ha estat en aquests punts on l'aigua del riu Ter ha desbordat les lleres i ha negat els seus carrers i carreteres. També alguns equipaments, com és el cas del Pavelló de Fontajau i l'Auditori de Girona. En aquesta mateixa zona els Bombers han fet una actuació a l'Institut Català d'Oncologia (ICO), que es troba a l'Hospital Josep Trueta.

Els rius Onyar i Ter arriben als punts màxims

L'alcaldessa de Girona ha destacat que a primera hora d'aquesta tarda s'han registrat les "puntes" en els cabals dels rius Onyar i Ter al seu pas per la ciutat de Girona. En aquest sentit, Marta Madrenas ha anunciat que el riu Onyar ha arribat a transportar 321 m3/s i el riu Ter 966 m3/s. A partir d'aquesta xifra, la ciutat ja ha entrat "en estabilització i reducció de cabals", ja que la previsió és que no torni a ploure en les properes hores.

Madrenas ha afirmat que l'aigua "s'anirà apartant de les voreres i tornarà a la llera" i per això, els desbordaments aniran reduint la seva afectació durant les properes hores. L'alcaldessa ha qualificat aquest fet com una "bona notícia", ja que és un indicador del final de les conseqüències de la borrasca al seu pas per Girona.