Girona votarà dilluns la seva adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència

Els impulsors de la moció, RCat i la CUP, esperen que la ciutat sigui la primera capital de les demarcacions catalanes que s'hi adhereix

El regidor i portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha fet una crida a la resta de grups municipals per donar suport a la proposta i que la "iniciativa prosperi amb una majoria àmplia dels vots del ple". Navarro ha destacat que cal "defensar els drets com a poble" i ha subratllat "el paper imprescindible dels municipis en la construcció nacional" de Catalunya.

Tant la CUP com Reagrupament han demanat a tots els ciutadans de Girona que facin acte de presència en el proper ple de l'Ajuntament. Segons el regidor de RCat a Girona, Carles Bonaventura, és important que Girona, capital de demarcació, es sumi a la Associació de Municipis per la Independència. Bonaventura ha destacat que en cas que la moció prosperés, Girona seria la primera capital "d'això que els espanyols anomenen 'províncies' que ho faci" i reivindica l'aprovació de la moció significaria "un pas endavant en el camí de la llibertat".

Per altra banda, a Vic, aquest proper dimecres 14 de desembre, l'Associació de Municipis per la Independència serà una realitat després de la reunió constituent que impulsarà per l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d'Abadal. La CUP espera que Carles Puigdemont, alcalde de Girona, hi assisteixi com a representant de la capital.