Protecció Civil torna a ordenar el confinament a 29 municipis del Baix Ter

Demana que no es quedin a les plantes baixes dels edificis en zones inundables

D'acord amb les prediccions de l'Agència Catalana de l'Aigua i del Servei Meteorològic de Catalunya, la pluja d’aquest matí i el desembassament de Susqueda està provocant l’assoliment d’un cabal superior als 1.300 metres cúbics per segon al riu Ter aigua avall de l'embassament de Susqueda.

Entre les diverses instruccions que es donen a la població en destaca la petició als municipis afectats que no hi hagi veïns a les plantes inferiors dels edificis situats en zona inundable. Cal, per tant, que pugin a plantes superiors segures.

Els municipis afectats són: Osor, Susqueda, Amer, La Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Anglès, Bescanó, Sant Gregori, Salt, Girona, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Celrà, Bordils, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Sant Joan de Mollet, Flaçà, Foixà, Colomers, Jafre, Verges, Ultramort, Serra de Daró, La Tallada d'Empordà, Fontanilles, Ullà, Gualta i Torroella de Montgrí.

S'està coordinant el dispositiu des del CECAT de Protecció Civil amb enllaç al centre de coordinació desplegat a Girona per les tasques operatives d'acompanyament o rescat que siguin necessàries.

Des de l’Agència Catalana de l'Aigua es manté un especial seguiment dels rius Tordera, Muga, Fluvià, Ter, Onyar, Daró, Besòs, Llobregat i Siurana.

Pel que fa al riu Llobregat, Protecció Civil s’ha posat en contacte amb els diferents municipis aigua avall de la Baells perquè s’adoptin les mesures previstes al seu plans d’emergències.

En general, la recomanació és no apropar-se a prop de lleres, rius i guals, i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades. També es demana que no es travessi mai zones amb acumulació d'aigua, a peu o amb vehicle, ni ponts on l'aigua estigui a prop.