Un home de Sils que va matar la seva dona cobra la pensió de viduïtat

Llorenç Morell va ser condemnat a divuit anys de presó per matar una de les cuineres de Sils

Tot i cobrar la pensió de viduïtat des de fa més de sis anys, que representa un total de més de 40.000 euros, Llorenç Morell no ha pagat cap de les indemnitzacions que el tribunal li va imposar per als familiars de la víctima, segons informa el mateix rotatiu.

L'Audiència de Girona va ordenar l'embargament de la pensió de Morell per fer front a les indemnitzacions, que pugen a un total de 85.000 euros més els 21.475 euros de les costes del judici, però l'Institut Nacional de la Seguretat Social l'ha denegat perquè és inferior al salari mínim interprofessional.

És per això, que l'Audiència de Girona ha acordat remetre un altre ofici a la Seguretat Social per recordar expressament que Llorenç Morell està condemnat per l'assassinat de Consol Galceran i que precisament la mort de la dona és el que ha generat el dret a la pensió de vidu que cobra.

La Seguretat Social estableix "que els condemnats per sentència ferma per homicidi no seran beneficiaris de les pensions de viduïtat quan la víctima sigui la causant de la pensió".

Carles Monguilod, el lletrat que va exercir l'acusació particular en representació dels germans de Consol Galceran, ha remès un escrit a l'Audiència en què qualifica d'"escandalós i inadmissible" el cas de Morell. Monguilod confia que ara que l'Audiència ha recordat que el vidu pensionista és l'assassí de la dona el Ministeri de Treball s'adonarà de l'error.

L'assassinat de Consol Galceran Costabella, una de les famoses Cuineres de Sils, va ser el matí del 21 de juliol del 2005. El seu marit, Llorenç Morell, va interpretar el paper de vidu desconsolat fins al cap de tres mesos i mig, quan finalment va confessar que era l'autor del crim.